Какво е важно да се знае за охранителните ролетки


При избор на охранителни ролетки често възникват различни въпроси, свързани с монтирането им, до колко е надеждна защитата с тях, кое монтиране е по-добро (отвън или в отвора) и редица други.

По ваше желание, те могат да бъдат монтирани в отвора на прозореца отвън или на отвора. Размерът на кутията ще определи и размерите им. Обикновено се предлагат три цвята: сиво, бяло и кафяво. Най-популярният профил е с пълнеж от пяна. Те са надеждни и имат добри топлоизолационни свойства. За повишаване степента на защита се използва екструдиран профил, в този случай като допълнителен.

За защитата се препоръчва да се използват специални ключалки, които не позволяват на охранителните ролетки да се задействат отвън. Като правило, стандартните дребни крадци, които извършват мръсната си работа в селски къщи и вили в отсъствието на собствениците, се опитват да не се ангажират с обекти, оборудвани със защитни ролетни щори.

Без съмнение, степента на защита на вградените охранителни ролетки е много по-висока. Използвайте както ръчни, така и електрически задвижвания. В случай на ръчна работа, усилията, полагани за повдигане на ролетна щора, ще зависят пряко от областта на лентата и съответно от нейното тегло. Те се използват главно на ролетни щори, които не превишават 30 кг.

При по-голямо тегло и с електрическо задвижване, всички контроли се монтират на закрито. Задвижването не заема допълнително пространство, тъй като е монтирано на вала, на който се навива самата ролка. Има възможност за спиране на ролетни врати във всяко необходимо положение. За управлението им се използва предимно радиоуправление. В случай на прекъсване на захранването, щорите могат винаги да се отварят ръчно. По правило това изискват само вратите. Прозорците винаги може да чакат.

Механичното управление на охранителните ролетки е най-подходящо за леки щори от пластмаса или алуминий. Конструкцията е монтирана близо до прозореца. Този продукт се регулира по същия начин, както обикновените щори.

За да получите пълна информация по всички въпроси, свързани с охранителни ролетки е добре да разгледате различните предложения на фирмите в интернет. Имате възможност да направите и поръчка за вашия конкретен случай. Изработването и монтирането ще бъдат направени от опитни професионалисти.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply