Засилете имунитета с пробиотици


Доброто здраве зависи от имунитета на човек. Синият имунитет предпазва организма от атаката на различните вируси, но дори да се появи някакво заболяване, то възстановяването става много бързо. За всичко това има значение нормалната работа на стомашно-чревния тракт. За да има нормално храносмилане и да работи отделителната система като по часовник е важна нормалната чревна микрофлора. При всяко нарушаване състава на микрофлората възникват и здравословни проблеми.

Различни са причините за поява на проблеми в стомашно-чревния тракт – дисбактериоза, инфекциозни болести, простуди, употреба на антибиотици и други медикаменти в продължение на голям период. За да се възстанови нормалната микрофлора се налага употреба на пробиотици. Това са хранителни добавки, съдържащи комбинация от живи щамове на различни бактерии.

Пробиотиците в естетвено състояние се съдържат в млечните продукти и киселото зеле. При поява на проблем, те не са в състояние да задоволят нуждите на организма, което налага прием на пробиотик. При попадане в червата бактериите подтискат патогенните микроорганизми и създават условия за развитие на полезните. Това не е достатъчно, защото и тези внесени в червата бактерии умират, което налага към пробиотика да се добави пребиотик, осигуряващ условия за развитие и размножаване на полезните бактерии. Освен това се променя и рН на средата в полза на полезната микрофлора.

За да се определи най-подходящия пробиотик за съответния проблем е нужна консултация с лекар. Лекарят ще определи дозата за съответния био препарат и продължителността на приема му. Не трябва да се забравя, че това са хранителни добавки и могат да помогнат в самото начало на заболяването. При използване на медикаменти те допринасят за бързо възстановяване на организма. При употреба на антибиотици употребата на пробиотици е задължителна, защото наред с патогенните микроорганизми се унищожават и част от полезните.

В листовката към всеки един био препарат е посочена точната комбинация на щамовете на бактериите, срока на годност, ориентировъчна доза, както и условията за съхраняване. Няма информация за противопоказания за употребата на пробиотици за всяка възраст. Предлагат се във вид, подходящ за прием от всеки – възрастни и деца. Разбира се, за децата са разработени специални био препарати.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply