Какво представляват IP камерите?

lp-kameri

lp-kameri

От всички видеосистеми за охрана и наблюдение, едни от най-практичните може да се окаже, че са различните . Те притежават възможността да бъдат управлявани дистанционно, което прави лесно наблюдението на всеки дом или офис, или каквото и да е помещение. По своите видеоспособности, IP камери са обикновени fullHD камери, но това, което ги отличава от другите е факта, че имат вграден интернет протокол. Този интернет протокол си комуникира с протоколите в интернет, предавайки видео сигнала до специален сървър. Именно с този сървър се свързва потребителя с помощта компютър и добра интернет връзка от всяка точка на страната или дори света, за да прегледа какво е уловила камерата или в момента улавя. Освен в реално време IP камери може да направят запис и да ви предложат преглед на историята на видеозаписите назад. Това е удобно, когато искаме да видим всичко, което се е случило от момента, от който ни е нямало, до този момент. Всичко, което ви трябва, за да се свържете до сървъра на този вид камери е просто относително стабилна интернет връзка и компютър. След което може да се забавлявате като наблюдавате хората у дома, в офиса, а вие самите да сте си полегнали на леглото в хотелската стая. Освен наблюдение в реално време, вие може да извършвате няколко действия – да я движите нагоре-надолу, да я обръщате в желана от вас посока, да наблюдавате даден момент, да увеличавате или намалявате картината. Всичко, което може да ви хрумне, за да сте в крак със случващото се в момента.

Естествено, ако в даден момент интернет връзката прекъсне, ще прекъсне и вашето наблюдение, но тук точно идва момента с историята на видеозаписите, която може да зададете от админ секцията на камерата. И всичко това лесно и бързо.

Може да използвате IP камери в уюта на дома си, за да остане той уютен, в работната среда на офиса, с цел да оптимизирате работата на екипа или просто да предотвратите ненужни дрязги, които може да се появяват в дадени екипи с превес към мъжката или съответно женската част. И като цяло този вид камери не са толкова нежелани аксесоари на едно помещение, колкото нужни в много ситуации. Възползвайте се от необятните възможности на техниката, за да предотвратите ненужното и да засилите желаното. 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply