Мебели за баня – промяна в декоративната визия

Когато разглеждате бюджетни мебели за баня и сравнявате с предложенията отпреди 10 години, няма да видите голяма разлика в дизайна, но със сигурност ще видите такава в декоративното оформление. Това е така, защото съвременните технологии позволиха изработката на орнаментика върху иначе „скучните” и еднообразни визуални качества на PVC материята.

 

Много използван елемент е вълнообразната линия, която заменя „класическите” изправени форми. Вълнообразната линия използвана в окачен долен шкаф за баня с две чекмеджета, променя изцяло фронталната визия на шкафа. Така от прав и еднообразен вид, шкафът стана много стилен и модернистичен.

 

Използването на заоблената форма, на изпъкналите части също са трикове използвани от дизайнерите за придаване на по-стилен вид на мебелите. Така например когато вратите на една колона за баня са направени точно със заоблен фронт, визията им тотално се променя.

 

Модернистичните декоративни елементи при стоящите pvc шкафове за баня се изразяват в нанасянето на стилизирани фигури в предната част. Те може да са най-различни, но понеже самата пвц материя не позволява много обработка в тази линия, елементите не са смесени. Ако за един шкаф е избрана декорацията със квадратни фигурки, то те се повтарят по повърхността.

 

При други долни шкафове се търси декоративно оформяне, чрез орнаментика по ръбовете на вратите или чекмеджетата, като класическото панелно оформяне продължава да бъде тренд за шкафовете, които не са от PVC. При тях се наблюдава използване на цветовото оформление, което може да се направи да имитира визия на всякакъв вид светло или тъмно дърво. Тоест препоръчително е да се разгледа от какво е направена дадена мебел за баня и как след това е оцветена, за да имате пълна картина относно какво ви се предлага.

 

Може на пазара да има много и най-различни мебели за баня, и то украсени по впечатляващ начин, но това не значи, че трябва да се пазарува, само защото една мебел е силно декорирана. Избира се съчетание и декорация, които отговарят на вече създадения интериор и на визията, която търсите като цялостен ефект. Неспазването на този съвет може да доведе до малко повече кич в банята.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply