Съвети за лесно почистване на плочките в банята

Както всяко друго помещение в дома, така и банята изисква тя да се почиства редовно, за да не остава мухъл и да бъде свежо през цялото време. Поддържането на банята не е приятна работа, но тя може да бъде много лесна, и то за по- малко време, стига да се спазват няколко прости правила и в тази статия ще ви дадем няколко съвета за това с доказани методи и ефективни материали.

За да не отделяте голямо време в почистването на банята, трябва да знаете как правилно да започнете.

Най- напред трябва да се отсрани прахта и малките боклучета с метла или прахосмукачка. Ако започнете веднага с мокър парцал или гъба, върху пода ще се получи тънък слой мръсотия и след като засъхне ще изглежда сякаш не сте чистили. След като сте почистили прахта, смесете течен сапун за миене на съдове с топла вода в голяма кофа. Забършете пода с този разтвор. Използвайте бърсалка от микрофибър, с които се почистват по- лесно малките и труднодостъпни места под шкафчетата и зад тоалетната. Водата трябва да се сменя, когато потъмнее, за да не остава от нея върху повърхността на плочките и да потъмнеят и те.

Обикновено върху плочките в банята под душа се образува мухъл и плесен, затова е важно там да се почистват процепите между плочките.

Ако вашата баня е добре проветрива, може да използвате препарати с разяждащи химикали. Може да използвате разтвор от белина като дезинфектант, както и с него да почиствате фуги, при които се събират най- много бактерии и винаги остава влага. За да предпазите кожата на ръцете си и очите си, задължително използвайте ръкавици и очила. Така ще се защитите от вредното въздействие на прекомерния контакт с препаратите. Съветваме ви да не употребявате силни киселинни почистващи препарати за фугите, тъй като някои от тях с течение на времето могат да ги разядат.

 

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *