Пристъпете към смяна на щрангове


Смяната на щранговете и поставянето на новите полипропиленови тръби стои като задача номер едно за всяка стара кооперация с действащи тръбопроводи от метални тръби. Смяната на хоризонталните и вертикални тръби от абонатната станция до последния етаж е задължителна, защото старите тръби са корозирали и създават много и сериозни проблеми.

Питейната вода, както и топлата, стигат до по-високите етажи много бавно заради намаления дебит на тръбите. Вътрешността на щранговете е запълнена с ръжда и задържани по нея отпадъци и това не позволява равномерно и нормално движение на водата, както и на отпадните води. Качетвото на питейната вода е влошено, а запушването на каналите е често явление. Наред с всичко това съществува и реална опасност от наводнение, защото по тръбите се забелязват пукнатини.

Направеният ремонт на всяка от системите – водоснабдяване, отопление и канализационна, ще ви осигури спокойствие и комфорт в семейството. Ето защо вземете решение на общото събрание на собствениците и действайте. Смяната на щрангове е решение, което ще промени живота на кооперацията към добро. Намерете в интернет май-добрата според вашите критерии фирма и се захващайте със смяна на щранговете.

Фирмите разполагат с всякаква техника, която да осигури качествена смяна на хоризонтални и вертикални тръби. Специалистите ще използват най-подходящите тръби за всяка една от системите. Новите полипропиленови тръби са с много добри показатели. Те не корозират, имат гладка повърхност, леки са, монтират се много лесно. За изолация на шума от преминаващата вода се прави шумоизолация, а тръбите се закрепват стъбилно към стените. На всеки нов щранг се поставя и нов спирателен кран. Последният позволява да се работи по щранга много по-лесно.

Професионалистите от фирмата за ВиК услуги ще си свършат много бързо работата и ще почистят всички отпадъци. Тежките метални тръби, бетона от разбитите плочи ще се изхвърлят на определените места.

Смяната на щрангове се прави само след решение на общото събрание, защото услугата се заплаща от всички собственици. Често поради неразбиране на част от живущите в сградата до такова решение не се стига. Това принуждава отговорните собственици да предприемат смяна на щрангове в собственото си жилище. Това е решение в полза на семейството, но резултата е по-добър когато смяната е на всички хоризонтални и вертикални щрангове.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply