Промените в музиката днес

muzikalen-magazinМузиката в последения един век се е променила дотолкова, че почти всичко около нея е уникална ситуация, която никога не е била. Разпространението й е мигновено, чрез Интернет по всяко време на денонощието, можете да слушате всеки един музикален стил от планетата земя, класифициран в отделния музикален жанр. Преди да се произведат устройствата, с които музиката достига до хората, нещата са изглеждало по-много различен начин. В Европа например е имало пътуващи музиканти или такива, които са свирили само на своите покровители. Най-възможният вариант за човек да чуе музикално произведение е бил или да иде на черква, или да е имало общ празник в селото или в града.  

                                  

Социалните мрежи, ютуб, и други онлайн медии, дават възможност на всеки музикант по света, да изсвири нещо, да се запише пред камера, или на дигитален запис и на минутата да пусне записа, който ще обиколи мрежата. Така той ще получи популярност и в зависимост от изпълнението, ще получи одобрение или критика – това може да повлияе добре или зле на самочувствието, но едно е сигурно. Без да пътува от град на град и без да служи на покровител той може да покаже своето музикално изкуство. Разбира се тук говорим за авторско изпълнение, което има своята музикална стойност, а не за кавър, който може да подлежи на санкции.

 

Случи се така, че свободните качвания на музика и споделяне на музикални клипове, започнаха да дразнят или техните изпълнители, или индустрията и постепенно се забелязва промяна в същите тези социални мрежи към много повече ограничения за потребителите, когато качват или споделят музика. Затова единственият разумен начин за всеки млад музикант е, да представя своята музиката, като се възползва от технологията и социалните мрежи. Така няма да се интересува, кой изпълнител е против и кой за, и кой участва в спора за авторското право. Защото музиката ще си е изцяло негова. И само той ще реши къде и как да я сподели. Това е голяма промяна в музиката, но до какво ще доведе, предстои да видим.

Източник: http://www.muzikalen.bg/

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply