Видове потребителски кредити

Има няколко вида потребителски кредити, от които можете да избирате:

– Класическият кредит е по-известен като кредит на вноски, при който се иска финансиране на цялата сума на покупката. Този вид кредит обикновено е с фиксиран срок и от момента на подписване на договора е известен срокът и броят на вноските, които трябва да се платят за погасяване на кредита. Обикновено се прилага фиксиран лихвен процент.

– Револвиращият кредит се основава на кредитна карта и функционира като кредитна линия, чрез която можете да теглите до предварително одобрен лимит, т.е. позволява ви да харчите пари независимо от салдото по сметката ви. Този лимит ще се попълва при извършване на всяко месечно плащане, така че винаги да можете да ползвате паричен резерв, без да се налага да теглите други кредити. Можете да изберете срока, в който предпочитате да плащате.  Лихвеният процент по този вид кредит обикновено е променлив.

– Револвиращият потребителски кредит е вид кредит, който ви позволява да заемете сума пари до определен от банката лимит. Той може да бъде изплатен на месечни вноски или изцяло. Размерът на наличния кредит ще намалява с нарастването на заема. Плащате само за взетата назаем сума, въпреки че при някои кредитни линии често се начисляват годишни такси, затова е добре да проверите, преди да кандидатствате.

кредит чек 24

– Безплатният инвестиционен кредит е предназначен да посрещне всяка нужда от финансиране с цел покриване на еднократни нужди от кредит. Той дава възможност за бърз достъп до парите чрез еднократно изплащане. Плащането се извършва на периодични вноски в зависимост от лихвения процент.

– Кредитът за преустройство, за разлика от предишните, има конкретна цел. Той е насочен към преустройство, ремонт, разширяване или подобряване на дома. Лихвеният процент е фиксиран.

– Кредитът за превозно средство, както и в предишния случай, е насочен към конкретна нужда, в този случай за закупуване на нов или употребяван автомобил.

– Кредитът за обединяване на задължения позволява обединяването на всички договорени кредити в един. По този начин ще се наложи да се сблъскате само с едно плащане, което е било предварително преработено в банката. Периодът на изплащане и крайната цена на операцията обикновено се увеличават поради лихвите.

– Потребителският кредит със залог ви позволява да вземете заем, като заложите финансов актив като обезпечение. Обезпечението може да бъде различно, например пенсионно осигуряване, акции или ценности. В случай на неплащане институцията може да упражни правото си да изземе заложения актив и да го изнесе на публичен търг, за да си възстанови отпуснатите средства.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *