Дизайнерски идеи за просторна баня

Използването на актуални, подходящи и деликатно съчетани цветове играе изключително голяма роля за подобряване на атмосферата във вашето пространство за релаксация. Например, спокойни и сдържани сиви и черни нюанси работят отлично с бледи плочки с дискретен блясък, които се отличават с фин кремави, пясъчни или бели цветове и ненатраплив декоративен дизайн. Тази монохромна схема ви позволява да променяте стила на аксесоарите си, когато пожелаете.

Ако имате просторна баня, опитайте се да я разделите на две зони, за да създадете персонализирана и луксозна атмосфера.

Не забравяйте, че всяко „резервно“ пространство, колкото и малко да е, може да се използва като място за вградено съхранение. Скриването на вашите вещи и аксесоари от погледа прави банята по-голяма и й придава усещане за повече въздух.

Ако сте благословени да имате голяма баня, можете наистина да създадете ваш собствен оазис за къпане и релаксация, в който можете да се отпуснете и да се насладите на заслужена почивка след дълъг ден.

Обислете добре големината на различните санитарни елементи и мебели е хармонична и те се съчетават добре един спрямо друг. Уверете се, че размерите на всеки елемент са подходящи, така че да отговарят на пропорциите на банята и че не изглеждат „изгубени“ в ъгъла. В голямата баня няма нужда от санитарен фаянс, който да спестява място, затова извлечете максимума от него. Гранитогресни плочки голям размер ще изглеждат добре в просторното помещение. Модулните модели в светли, меки или неутрални цветове създават „безшевна“ повърхност, която прави пространството да изглежда ярко и светло.

В зависимост от най-новите тенденции или от вашето настроение, добавянето на цветни кърпи, дозатори за течен сапун или поставки за четка и паста за зъби може да създаде незабавна промяна в интериора на банята. Тайната се крие в прецизното смесване и съчетаване дори на най-малките детайли. Можете дори да добавите ярки цветя, за да придадете на пространството повече живот и да създадете връзка с природата.

Осветлението също е важно за създаването на правилната атмосфера. Използвайте различни източници на светлина, за да създадете по-голям визуален интерес. Например, ако имате ниша в стената, използвана като рафт за съхранение на дребни неща като шампоари и лосиони. В нея може да инсталирате LED светлини за по-драматичен ефект. Само с няколко различни независими една от друга опции за монтиране на осветителни тела, можете да създадете идеалната атмосфера, която ви е необходима с един или два превключвателя. Можете, също така, да пестите енергия, като включвате само онези светлини, от които се нуждаете.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *