За качествена смяна на щрангове – професионалисти


Професионалистите от фирма за ВиК услуги са тези, на които е добре да се доверите, за да получите качествена смяна на щранговете. Това се налага поради факта, че самият процес на смяна на хоризонталните и вертикални тръби е много отговорен.

Затруднения и проблеми създават преди всичко старите метални тръби. Те са тежки и корозирали, и работата с тях по премахването изисква сериозен опит. Освен това съществува и реална опасност от нараняване, защото самите тръби по време на демонтаж се чупят на непредсказуеми места. Работниците на фирмата за ВиК услуги са инструктирани за тази дейност и строго спазват правилата за трудова безопасност.

Смяната на щранговете е задължителна за старите жилищни кооперации, където металните тръби са поставени преди повече от 50 години. Качествени за времето си, те вече са корозирали и създават само проблеми. Преди всичко има реална опасност от наводнение, защото има видими течове по тръбите. Влошено е качеството на водата – топла и студена, а проблемите с канализацията са все по-чести.

Препоръчително е за смяна на щрангове да се ползват полипропиленови тръби. Разбира се, на пазара се предлага голямо разнообразие от тръби – метални, пластмасови, полипропиленови, медни, но тези от полипропилен са на народни цени. Те имат добри качествени показатели – леки и удобни за работа, гладка повърхност, добър външен вид, не корозират.

За цялостна смяна на хоризонталните и вертикални тръби от абонатната до последния етаж е нужно решение на общото събрание на собствениците на апартаменти в съответната кооперация или вход. Това се налага поради факта, че са обща собственост и всеки трябва да плати определена сума за този ремонт. Всеки собственик навярно вече напълно е осъзнал необходимостта от този ремонт и се налага той да не се отлага за по-нататък.

Смяната на щрангове е възможно да се направи и самостоятелно в апартамента, но резултатът няма да бъде задоволителен, защото реалната опасност от наводнение от съседите остава. Старите тръби не могат да осигурят качествена вода, както и нормално отвеждане на отпадните води. За това всеки трябва да се включи в смяната на тръбите и да си осигури комфорт и спокойствие у дома.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *