Избор на висококачествени маратонки

Знаете ли какво всъщност е маратонката и за какво е предназначена?

Е, ако не знаете, сега ще разберете.

Маратонките са спортни обувки, предназначение най-вече за хора, които се занимават с бягане на дълги разстояние. Названието маратонка има историческо значение и е свързано с маратонското тичане, което пък е кръстено в чест на войник на име Фидипид, който спасил града си Маратон от вражеско нашествие, пробягвайки над 42 километра, след което починал от изтощение.

На теория маратонките би трябвало да са доста по-здрави, разбирайте издръжливи, от обикновените обувки за ходене, тъй като с тях трябва да може да се пробягват такива разстояния.

Маратонки
Маратонки

Лично аз нямам такива познати – всъщност аз не съм бягал повече 20 километра, а пък с колело не съм изминавал повече от 60 километра наведнъж, така че едва ли ще ви се наложи да тествате спортните си маратонки, подлагайки ги на такова напрежение, но пък от друга страна какво лошо има в това да имате едни по-здрави маратонки?

Маратонки на коя марка да избера?

Има няколко доказани марки, които имат висок клас спортни обувки, които можете да закупите както онлайн, така и направо от някой магазин. За мен най-добрите спортни обувки са на марките Nike, Adidas, Puma, New Balance, Asics и други марки. Muzimo също имат серия със спортни обувки, но нямам преки наблюдения от нея, макар че съм чувал добри отзиви и за тях.

Според мен всяка от тези марки има страхотни продукти. Например последните спортни серии, от които съм имал преки наблюдения, са ниския клас на Puma, както и серията Puma Faas 650, която е наистина страхотна спортна обувка. Също така и Адидас имат много добри предложения, като например серията Duramo.

Името на тази серия идва от думата Durable от английския език, която се превежда като издръжливост. Потвърждавам – серията е издръжлива, а маратонките са удобни.

Статията е предоставена от http://www.sportmoda.bg/

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *