Какво е Black Hat SEO оптимизация? И защо не я правим?

Случвало ли ви се е да търсите нещо в Google и да щракате върху първата опция само за да разберете, че изобщо няма смисъл? Усеща се навсякъде и изглежда не предлага никакъв реален контекст? Тези сайтове вероятно използват черни SEO техники за своите блогове вместо етични SEO техники на страницата.

Black Hat SEO оптимизацията е неетична, твърдо казват в devzens.com

Black Hat SEO оптимизацията е практика, използвана за повишаване на ранга на даден сайт в търсачките, използвайки средства, които нарушават условията на услугата на търсачката. Тези, които участват в черна шапка SEO, включват компютърни хакери, създатели на вируси и такива, които извършват неетични действия онлайн. Тези неодобрени практики могат да доведат до забрана на сайт от търсачката.

4 Black Hat SEO техники и защо не ги използваме

  • Пълнеж на ключови думи
  • Спам коментари
  • Прикриване
  • Примамка за кликване

Техника #1. Истината за пълненето на ключови думи

Използването на ключови думи е от жизненоважно значение за успеха на вашия сайт и успешната SEO тактика на страницата. Препълването с ключови думи е прекомерното използване на ключови думи и техните синоними в съдържанието на вашия уебсайт. Лесно е да откриете пълнежа с ключови думи, защото ще видите думите, които нямат смисъл или изглеждат неестествени на страницата.

Ние избягваме тази черна шапка SEO техника, защото искаме читателите да продължат да посещават сайтовете на нашите клиенти и нашите. Използването на нашите SEO техники на страницата ни помага да направим това и да успеем.

Техника #2. Модерирайте вашите коментари

Случвало ли ви се е да прочетете статия и да видите множество коментари, рекламиращи сайт, които нямат нищо общо със самата статия? Това са спам коментари и обикновено се публикуват в произволни блогове без връзка с действителната статия, за да генерират трафик към връзката. За съжаление, тази черна шапка SEO техника е често срещана и може да бъде намерена практически навсякъде в интернет.

Ние не правим това, защото искаме нашите читатели да се доверят на нашето съдържание. Използването на този тип тактика може да навреди на успеха на SEO оптимизацията на страницата. Въпреки това е важно да модерирате коментарите си, за да сте сигурни, че не се публикуват спам коментари.

Техника #3. За прикриването ще ви накажат

Прикриването е техника, при която показвате един тип съдържание на потребителите, посещаващи вашия сайт, но показвате напълно различен тип съдържание на търсачките. Прикриването целенасочено подвежда потребителите и е лоша техника.

Избягваме тази черна SEO практика, защото не само ще загубим нашите потребители поради фалшиви тактики, но можем да бъдем забранени от търсачките и следователно да навредим на успеха, който работихме упорито, за да изградим.

Вместо това SEO техниките на страницата подобряват потребителското изживяване на вашите посетители, като им предоставят качествено съдържание, което не ги подвежда.

Техника #4. Подвеждащи практики за Clickbait

Всички сме били там преди. Атрактивна заглавка привлича вниманието ви и вие сте развълнувани да щракнете върху нея! След като щракнете върху него обаче, разбирате, че съдържанието, което сте очаквали да видите, не съществува. Тази черна шапка SEO техника може да увеличи честотата на кликване първоначално, но след като потребителят разбере, че е бил измамен, най-вероятно няма да се върне.

SEO на страницата ни учи, че докато заглавките са от съществено значение за привличане на потребители, съдържанието с заглавката е също толкова важно за задържане на читател. Ето защо ние се съсредоточаваме върху нашите SEO техники на страница и не предприемаме преки пътища, които не са устойчиви за дългосрочен успех.

On-Page SEO оптимизация срещу Black Hat SEO оптимизация

Има толкова много различни SEO тактики за черна шапка, които се използват всеки ден. Black hat SEO не е незаконно, но нарушава насоките, въведени от търсачките, и подлежи на наказание.

Докато някои компании или хора нямат нищо против да използват измамни тактики, повечето марки избират да следват добри SEO техники на страницата, за да осигурят дългосрочен успех. SEO оптимизацията на страницата идва от органичен растеж и следване на подходящи стратегии, одобрени от търсачките.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *