Какво представлява обезпеченият личен кредит?

Обезпечен личен кредит е кредит, който е обезпечен с нещо ценно, което притежавате, т.е. с обезпечение. Има много видове активи, които могат да се използват като обезпечение, като например автомобил или къща. Благодарение на това обезпечение кредиторите поемат по-малък риск и могат да предложат по-добър лихвен процент или по-големи кредити.

Каква е ползата за мен?

Обезпечаването на кредита ви с обезпечение има три основни предимства. Тъй като заемът е обезпечен, той намалява риска за кредитора и така много кредитори могат да:

-да ви одобрят за заем, когато не биха го направили без обезпечението, и да го направят дори ако имате ограничена или никаква кредитна история

-да ви предложат заем за по-голяма сума, така че да можете да направите повече с парите си

-Да ви предоставят по-добри условия по заема, например по-ниски лихвени проценти, в сравнение с необезпечен заем, което може да ви спести много пари в дългосрочен план.

кредити по интернет

Някои кредитори предлагат допълнителни предимства като:

-Достъпни, фиксирани плащания

-Без санкции за предсрочно погасяване или големи плащания в края на заема

-Помага ви да изградите кредитната си история, от която се нуждаете, за да намерите повече възможности в бъдеще.

Как да разбера дали обезпеченият кредит е подходящ за мен?

Обезпечен личен заем може да бъде по-лесен за получаване, дори ако кредитният ви рейтинг е нисък или изобщо нямате такъв. Това е огромно предимство, ако тепърва започвате да изграждате кредитната си история и осъзнавате, че традиционните кредитори няма да ви помогнат.

Освен това никой не познава ситуацията ви по-добре от вас. Кредиторите трябва да видят само историята на миналите ви плащания; те не знаят как се променя ситуацията ви. Вие сте единственият, който има поглед върху доходите и разходите си. Ако сте сигурни в способността си да правите месечни плащания, обезпеченият кредит може да бъде чудесен начин да получите необходимия ви заем с лихвен процент, който можете да си позволите.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *