Как да вземем кредит ако сме безработни?

Получаването на заем, кредит или друг вид финансиране, когато сте безработен, е много по-сложно, отколкото когато работите и развивате платена трудова дейност.

Въпреки това, дори когато дадено лице получава периодичен доход под формата на обезщетение за безработица или обезщетение за безработица, конвенционалните финансови институции и институциите за бърз кредит може да са по-неохотни, когато става въпрос за предлагане на финансиране.

Съществуват ли кредити за безработни без доходи

Повечето заеми се отпускат на базата на лична гаранция, тоест със сигурността, че ако искате заем, имате необходимите ресурси да го изплатите, независимо дали под формата на спестявания, заплата, активи и др. При този вид заем липсата на ведомост е съществена пречка за приемането на молбата. Ако към това добавим и пълната липса на периодичен доход, възможността той да бъде приет изглежда сложна.

В тези случаи, тъй като не получаваме доход, можем да изберем да проучим други възможности, като заеми с обезпечение. Какво са те? Вид заем, който изисква стока или наследствен актив като обезпечение. По този начин, ако не изпълните финансовите си задължения, заемодателят ще има право да задържи споменатата гаранция като компенсация.

Когато човек, който няма редовни доходи, кандидатства за кредит с реална гаранция, първото нещо, което се прави, е да се оцени имуществото му. Въз основа на тази информация се инициира процес на оценка, чрез който ще се анализира отпускането на кредита.

Точкуването се състои в определяне на оценка на поредица от данни (в допълнение към предварително анализираното финансово състояние), като например професия на кандидата, възраст, семейно положение или трудов стаж. Ако при добавяне на всички оценки крайната стойност надвишава минималната, установена от субекта, обикновено заемът се отпуска и се издава обвързваща оферта. При тази оферта е задължително клиентът да бъде напълно информиран за лихвения процент, който ще се прилага, и погасителния график на кредита.

Безработният кандидат за кредит без доходи трябва внимателно да прецени рисковете от кандидатстването за такъв заем. Кандидат в трудна икономическа ситуация, както в този случай, може да се сблъска със загуба на обезпечението, ако не е в състояние да получи бъдещи доходи, за да изплати дълга.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *