Как да се справя със смяна на щрангове


Проблемът с щранговете в жилищната ни кооперация е много сериозен. Ние, обитателите на жилища в горните етажи, имаме сериозен проблем с топлата вода. Студената вода също често ни създава проблем. След разговор със специалисти по ВиК услуги разбрахме, че проблемът е от старите корозирали щрангове.

Жилищната кооперация е много стара и от поставянето на тръбите до сега не е правен ремонт. Старите метални тръби в резултат на дългогодишното ползване са корозирали. Ръждата е запълнила тръбите и по този начин движението на водата е забавено, а качеството влошено. Освен това разбрахме, че опасността от наводнение е реална, защото корозиралите тръби могат да се спукат по всяко време. Всички тези проблеми се отстраняват само със смяна на щранговете. От фирмата за ВиК услуги ни обясниха, че резултата е най-добър когато се направи смяна на всички хоризонтални и вертикални тръби, които свързват абонатната станция с таванската част на кооперацията.

На общо събрание на собствениците този въпрос беше поставен, но за съжаление не намери правилно решение. Една част от собствениците не проявиха разбиране и не се съгласиха за смяна на щранговете. Тогава решението ни беше да си направим смяна на тръбите само в жилището, макар да знаехме, че резултата няма да е от най-добрите.

Разгледахме различни оферти в интернет и се спряхме на подходящата за нашите изисквания фирма. Това е малко по-сложна работа, но друг избор нямахме. Уведомихме домоуправителя за времето, през което ще правим ремонта за да се спре водата. Помолихме съседите да не ползват канализацията за времето за смяна на щранговете.

Професионалистите от ВиК фирмата ни предложиха подходящи тръби от полипропилен като ни посочиха предимствата им. Най-важното за нас беше, че не корозират, а имат и добър външен вид. За майсторите беше важно, че са леки и се работи лесно с тях.

Особенно трудно се оказа премахването на металните тръби, защото са корозирали и се чупят на различни места. Благодарни сме, че майсторите бяха много опитни и се справиха отлично с поставянето на новите щрангове. Връзката със старите тръби на съседите стана добра, няма течове и смяната на щрангове приключи идеално.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *