Как работи заемът с кредитна карта?

Освен че служи като разплащателно средство, тоест за извършване на покупки на стоки, услуги и теглене на пари, кредитната карта ви позволява лесно да теглите заем. След това покупките и тегленията на пари, направени с картата, трябва да бъдат платени от картодържателя. Плащането може да бъде извършено при настъпване на падежа на извлечението или може да бъде финансирано, което означава вземане на заем от издателя на картата за рефинансиране на извлечението. Сумата на заема не може да надвишава кредитния лимит.

Общо плащане и минимално плащане.

Когато получите извлечението по кредитната си карта, можете да платите минимума или да анулирате цялата сума, отразена в извлечението. Минималното плащане е задължителната сума за анулиране, изисквана от компанията, издала кредитната карта, при изтичане на всяко извлечение по сметка и се определя въз основа на баланса на извлечението. Ако картодържателят плати минималното изисквано плащане, останалата част се финансира и издаващият субект начислява на картодържателя лихва , която обикновено е много по-висока от тази, начислявана за други заеми.

Последиците от извършване на минимално плащане в края на месеца. Лихвата при финансиране с кредитна карта е една от най-високите на пазара.

Използването на кредитна карта може да насърчи разходите значително над вашите доходи. Ако след няколко месеца не можете да отмените минимума, най-добре е да спрете да използвате картите си и да регулирате ситуацията си, преди да е станало твърде късно.

Кредитните карти позволяват да се повиши нивото на потребление на притежателя, позволявайки на лицето да харчи повече от разполагаемия си доход, тоест да харчи повече пари, отколкото има в сметката си.

В случай на получаване на непоискана карта, преди да я активирате, е удобно да прецените дали наистина е необходима. Ако не е, препоръчително е да я унищожите, за да предотвратите използването и от трети страни от ваше име, като по този начин избегнете бъдещи рискове.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *