Как револвиращите сметки могат да повлияят на вашия кредит?

Има няколко начина, по които револвираща сметка може да повлияе на вашия кредит. Когато кандидатствате за сметката, кредиторът вероятно ще прегледа кредитната ви история, което обикновено води до задълбочено проучване (което може да понижи кредитния ви рейтинг с няколко точки или да има незначително въздействие върху него).

Откриването на нова сметка може също така да намали средната възраст на сметките, което би могло да понижи оценките ви. То може също така да добави към кредитния ви микс, което може да подобри кредитното ви състояние. Но най-голямото въздействие върху вашия кредит може да дойде от начина, по който използвате сметката.

Ако извършвате навреме поне минимално изискваните плащания, можете да изградите история на навременни плащания, което може да бъде много важен фактор за вашите кредитни точки и цялостното ви кредитно състояние. Пропуснатите плащания могат да се отразят негативно на вашия кредит.

Друг важен фактор е каква част от кредитния ви лимит използвате в момента. По-ниският коефициент на използване на кредита (общият размер на текущите Ви салда, разделен на общия размер на кредитния Ви лимит) може да бъде от полза за Вашия кредит. За кредитните карти повечето експерти препоръчват да поддържате коефициента на използване на кредита под 30%.

Съвети за използване на револвиращ кредит

Револвиращият кредит може да бъде полезен финансов инструмент. Но тези видове кредитни сметки могат да имат и високи лихвени проценти. Може да се наложи да внимавате кога и как използвате револвиращ кредит.

Управление на паричния поток

Револвиращите сметки могат да ви помогнат да се справите със спадовете в приходите и неочакваните разходи. Ако използвате револвиращ кредит по тези причини, опитайте се да заемате само това, което ви е необходимо, за да преминете през трудни моменти, и да го върнете, след като доходите или разходите ви се стабилизират.

Контролирайте разходите си

Достъпът до висок кредитен лимит може да бъде твърде съблазнителен. Револвиращите кредитни сметки могат да имат високи лихвени проценти и да вземете назаем повече, отколкото можете да си позволите. Ако не планирате добре, може да се окажете с високолихвен дълг, който да е труден за погасяване. Не забравяйте да следите разходите си и да съставите план за погасяване на заетите средства навреме и в пълен размер.

Плащайте повече от минималната сума

Минималното плащане може да е много по-ниско от салдото по сметката. Ако плащате само минималната сума, може да отнеме много време да изплатите сметката и в крайна сметка да платите много лихви.

Когато използвате кредитна карта, често можете да избегнете плащането на лихви за покупки, ако плащате баланса навреме и изцяло всеки месец. Дори и да не можете да платите баланса изцяло, плащането на повече от минималната сума може да ви спести пари в дългосрочен план.

Заключение

Можете да се възползвате от използването на револвираща сметка, за да вземете пари назаем или дори да получите възнаграждение за редовните си месечни покупки. Но преди да откриете револвираща кредитна сметка, трябва да вземете предвид условия като кредитен лимит и лихвен процент.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *