Кредити за хора с влошена кредитна история

Фактът, че фигурирате в базата данни на ЦКР като човек, който е пренебрегнал свои минали плащания може да доведе до вашия статут на редеровен платец. Много е вероятно, ако това стане, да нямате шанс да получите заем от която и да е банка.

Това обаче не трябва да ви отчайва. Влошената кредитна история не означава, че нямате право на достъп до кредит. Гъвкавите небанкови дружества работят със стотици хиляди български кредитополучатели, които са регистрирани в ЦКР.

Минималната възраст за отпускане на заем от по-голямата част от кредитните институции е 18 години (има някои, които отпускат кредити само на хора, навършили 21-23 години). Същевременно някои банкови и небанкови институции могат да ви откажат и ако сте твърде възрастни. Следователно условията за отпускане се различават от един кредитор до друг. Освен овъзрастовите изисквания, фирмите за бързи кредити изисква лична карта и да сте български гражданин. Относно влошената кредитна история, те не са толкова строги.

Наистина има хора, които не изплащат задълженията си по тяхна воля, но има и хора, които са влошили своята кредитна история напълно случайно. Някои от тях, допускат закъснения, защото са забравили да платят вноската си навреме, но повечето хора не плащат дължимите суми поради финансови трудности, което е разбираемо.

Това са само няколко примера от множеството съществуващи фирми, от които можете да получите достъп до онлайн заем за хора с влошен кредитен статус. Тези фирми, които са ви винаги на разположение и които винаги ще бъдат съпричастни с вашите трудности, ще ви помогнат при преодоляването на финансовата безизходица.

За да подобрите кредитния си рейтинг, започнете да повишавате вашата култура относно личните финанси. Лошото финансово образование обикновено е главния виновник за проблемите, свързани с кредитната задлъжнялост. Трупането на знания и повишаването на финансовата ви култура ще ви помогне да започнете да взимате  благоприятни финансови решения както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Източник: parite.bg

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *