Къде е най-вероятно да видите изпълнение на покрив с битумни керемиди

Заглавието не е подвеждащо. Макар че вече битумните керемиди са изключително популярни в световен мащаб, хората в България не са още напълно запознати с тяхното разнообразни приложение. Приложение произхождащо от страхотните им функционални и естетически качества. Затова ето една малка разходка сред различни видове строителство, където собствениците са използвали шингли за своите покриви. 

Големи имения, ранчо, хасиенда – този вид строителство се отличава с виртуозните покриви, които обхващат най-интересни архитектурни решения. В този смисъл, моделите битумни керемиди са подходящ избор за големи покривни пространства, които са на-различни нива, с различни наклони, преливащи във формите.

Еднофамилни къщи, кооперациимодерните битумни керемиди са много удобен и практичен начин за монтаж при еднофамилни жилища или при кооперация. Особено предпочитани са при строителство в градове където падат повече количество дъжд, има големи температурни амплитуди. Също така много собственици се възползват от възможността да предадат по различни цветове на покрива си от стандартните керемиди.

Индустриални сгради – битумните шингли се предлагат и за най-различни по вид индустриални покривни площи, за комерсиални сгради. Разбира се при такива сгради има технически спецификации, които трябва да се спазват и когато се търси решение с битумни керемиди се изисква колаборация с търговците на моделите и с експерти.

Пристройки, бараки, беседки – много собственици правят пристройки към домовете си, строят беседки в градината, или други сгради, които имат не само практична цел, но и желаното естетическо дооформление на сградния фонд в парцела. В този смисъл те избират битумни керемиди, за да  разнообразят пространството и да го направят още по- естетически впечатляващо.

Вили, хижа, крайградска къща – както отбелязахме, шинглите имат много добри качества, които ги правят приложими в по-неприветливи атмосферни условия. Затова се срещат и собственици, които инвестират в покриви с битумни керемиди на тяхната вила в отдалечени горски райони. Знаем  че повечето хижи в България са стари постройки, които имат нужда от обновяване на покривите, така че техните собственици могат да проучат дали битумните керемиди ще са подходящ избор при ремонт на покрива.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *