Лесни плотове за поддръжка

mivka-za-banaiПредлагаме ви шест плота за шкаф или умивалник в банята, които най-лесно се поддържат, в случай че ви е трудно да изберете. В сравнение с кухнята, където плотът трябва да бъде устойчив на тежест и драскотини, в банята е важна устойчивостта на влага и петна. Ето кои са най-подходящите материали:

Плот от ламинат

Той има доста предимства: достъпна цена, разнообразие от цветове и лесна поддръжка. Освен това няма нужда от допълнително боядисване или запечатване, а ниската му цена ще ви спести доста разходи.

Плот от рециклирано стъкло

Това е вид стъкло, което се изработва прозрачна смола, в която се вграждат натрошени стъкла. То е здрави и не се чупи. Има гладка и без пори повърхност, която позволява лесно почистване. Устойчиво е на високи температури и петна. Рециклираното стъкло има красив естетически вид и може да бъде отличен завършек на интериора в банята.

Плотове от солидна повърхност

Има много видове, но една от най-предпочитаните е корианът. Солидните повърхности се почистват само с вода и сапун, изключително устойчиви са на петна и висока температура. При случайно надраскване, външният вид се възстановява като драскотините могат да се заличат. Тези материали са с около 20% по-скъпи от рециклираното стъкло.

Плот от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана не се нуждае от допълнителни предпазни покрития, а почистването й е много лесно: само с вода и сапун. Тези плотове са характерни за кухни, но може да се използват и в банята, тъй като са устойчиви на петна от козметични продукти. Също така са устойчиви на висока температура.

Плотове от кварц /технически камък/

Плотовете от кварц са изключително привлекателни. Външният вид и свойствата на този материал, известен още като технически камък, приличат на мрамора и гранита, но за съжаление има и тяхната чупливост. Иначе е устойчив на петна, лесно се поддържа и почиства.

Плот от травертин

Травертина е доста популярен, но спрямо другите материали има не толкова устойчива повърхност. Затова се налага допълнителна обработка при производството му, чрез допълнително полиране и шкурене. Получава се така нареченият усъвършенстван травертин с гладка и лъскава повърхност. При необработения порест травертин е необходима допълнителна защита на повърхността със защитен лак.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *