Образователни играчки и игри, учене чрез игра

Играчките и игрите, винаги са считани за добри инструменти за допълване на обучението. Те стават все по-важни в образованието, с все повече професионалисти, както в сектора на играчките, така и в образователния сектор, които вярват в ученето чрез игра и забавление. Въпреки че не е нова тенденция, истината е че през последните години изглежда, че ангажиментът към играчки и игри, които подпомагат образованието, се засилва.

Много експерти са съгласни, че обучението чрез игри може да бъде много положително и това е послание, което както производителите, така и образователните центрове приемат с добър вкус. За сектора на играчките това е възможност, с която те могат да разработят продукти, специално предназначени да допълват академичните умения, и което им позволява да разширят допълнително своя обхват. За училищата е представен нов начин за обучение на учениците, с по-динамични, забавни и забавни методики, нещо, което експертите посочват като един от ключовете за успеха на използването на детски играчки и игри в образованието. А също и за родителите, има добра възможност да продължат да помагат в обучението на децата си от вкъщи, с игри и играчки, които им позволяват да споделят време със семейството.

Какво представляват образователната играчка и игра?

Техническо определение на „образователна играчка“ може да бъде: играчка, предназначена предимно за деца, чиято цел е да стимулира ученето. В този ред образователната игра също би била тази, предназначена да развива ученето.

На първо място, когато мислим за образователни играчки и игри, е лесно да мислим за тези, които са тясно свързани с училищни предмети (математика, думи, природни науки и т.н.) или свързани с образователни методики.

Това биха били играчките и игрите, за които се сещаме, когато мислим за образователни играчки и игри, но истината е, че можете да отидете много по-далеч. Логично е да мислим първо за тези, които могат да помогнат за развитието на академични умения, ако мислим за „образователни играчки и игри“, но образованието също отива далеч отвъд училището. В този смисъл можем да разгледаме и други видове образование извън училище, като емоционално образование, ценностно образование или образование за социологически умения. По този начин, предварително разработената дефиниция на образователната играчка и игра не трябва да бъде предназначена единствено за обучение на академично ниво, но трябва да вземе предвид и изучаването на други аспекти, които също са много важни за развитието.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *