Последни тенденции при плочките за баня

Който иска да знае какво се случва на пазара за плочки за баня в световен мащаб трябва поне три пъти годишно да обновява информацията си. Така че всеки сезонен текст за тенденциите в обзавеждането се базира на една временна картина, която много бързо се променя. Има обаче и някои неща, които са устойчиви за по-дълъг период.

В момента много силен е трендът с мозаечни плочки за баня, но не само като плот пространство или при душ пространството, ами с много по-преднамерен подход за цялостна визия.

Мраморната визия също е много устойчива тенденция в последните години, това което обаче е различно в последно време са плочките имитация на мрамор с оцветяване върху тях.

Големите формати плочки за баня също печелят популярност в последните години и намират своето приложение в банята и мокрото помещение. Големият формат, особено калиброваните модели създават безшевно пространство и илюзия за повече пространство и в по-малките помещения.

Триизмерните плочки за баня също са устойчиви на пазара, но при тях изборът е крайно субективен. Все пак при тях има възможност за създаване на най-различни образи: от геометрични и абстрактни форми, до натурални образи, флорални мотиви, морски пейзажи и т.н. Внимавайте да не попаднете в кич категорията.

Екзотичните декорации всяка година също са част от тенденциите в обзавеждането. Що се отнася до плочките за баня, тази година много силни са плочките с украса марокански стил. Смели геометрични мотиви повлияни от арабската култура.

Все по-силни на пазара се появяват плочки за баня, които се правят от рециклируеми материали или от материали предварително инженирани от специалисти. Това създава еко перспектива за обзавеждането и нестандартен, дори авангарден вид в интериора на банята. Нещо с което сетивата не са свикнали. Именно тенденциите са тук, за да променят това.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *