Предимства на дебитните карти

Дебитната карта се представя като добра алтернатива за контрол на разходите и покриване на месечния семеен бюджет . Дебитните карти са най-разпространената и най-проста модалност сред видовете карти. Работата с нея е много проста: дебитната карта е свързана с банкова сметка и ви позволява да плащате в магазини или да теглите пари в брой от банкомати, като моментално приспадате сумата на операцията от наличния баланс в свързаната сметка. Ако няма достатъчно пари в тази сметка, операцията не може да бъде извършена.

Предимства от използването на дебитни карти:

Невъзможно е да задлъжнеете : При дебит е невъзможно човек да задлъжнее, тъй като при извършване на покупка или теглене на пари в брой от банкомат парите се теглят директно от сметката.

Предпазва от фалшиви пари: Използването на дебитната карта избягва неудобствата на парите в брой, като липсата на точна ресто в магазините, получаване на ресто в малки деноминации или риска от получаване на фалшиви банкноти.

Безконтактни плащания: Купувайте или дори теглете пари в брой без комисионна от банкоматите директно с мобилния си телефон. Без да пипате бутони.

По-добър контрол на разходите: За разлика от парите в брой, този финансов инструмент позволява по-голям контрол на разходите, тъй като всеки може да бъде прегледан с датата на операцията и мястото, където е направена покупката чрез извлечението от сметката. В банките, както приходите , така и разходите са класифицирани по категории, така че да могат да се задават и наблюдават лимити на разходите. Освен това банката предвижда информация за предстоящи движения, за да бъдат подготвени. Всичко това от „приложението“ на банката.

Осигурява по-голяма сигурност: Това е най-практичният начин да носите и разполагате с пари. Освен това е по-сигурно от парите в брой, защото в случай на кражба или загуба може да се докладва на банката.

 По-лесно да пазарувате онлайн: Дебитните карти отварят вратите към свят от възможности, тъй като ви позволяват да правите покупки онлайн по удобен, безопасен и бърз начин.

Услуги за предупреждение и уведомяване: Препоръчително е да се възползвате от услугите за предупреждение, предоставяни от банковите институции чрез имейл или текстови съобщения. По този начин можете да получавате информация за всички операции, извършвани в местни и международни фирми, теглене на пари в брой от банкомати, прехвърляне на средства и по този начин да проследявате в случай на извършване на покупки или надвишаване на лимита на средствата.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *