5 неща, които трябва да имате предвид, преди да наемете офиси под наем

ofisi-pod-naemВземане на решение за вземане под наем на офис площи често може да бъде един от най-трудните периоди в живота на дадено лице. Това е като да имаш бебе, само че бебето е вашият нов бизнес.
Като всяка млада майка, изборите, които правите за вашето бебе (бизнес) често ще имат по-голямо влияние върху растежа (развитието на фирмата) в по-късен етап от живота. Вземане на офиси под наем често ще бъде показателно не само за текущия ви успех, но може и да проправи пътя за успех в бъдеще.

Има няколко основни фактора, които може да са полезни на фирмите, когато пристъпят към наемане на офис площи.

# Паркинг.

Вие искате място, която е в сърцето на центъра на града, заобиколено от нищо, освен други сгради? Е, това е добре, но по-добре е да сте сигурни, че имате план за места за паркиране не само за вас и вашите служители, но и за вашите клиенти.

Паркингът е фактор номер едно, който се оказва важен за някои фирми, взели вече офиси под наем, но след като са подписали договора и са в помещенията в продължение на няколко месеца. Преди да подпишете договора обаче, може да помислите за това.

Търговски център Боила предлага 600 паркоместа за собственици, наематели и посетители. Така вие не само ще имате леко пътуване до и от работа за вас и вашите служители, но няма да се налага да плащате такси, да търсите място, или да се притеснявате, че времето за престой изтича. Вашите клиентисъщо няма да се безпокоят за това.

# Място.

При търсене на офиси под наем трябва да вземат няколко фактора под внимание.

Първият е, ако сте в началото на търговската дейност – продавате своя продукт или услуга директно от вашия офис. Ако е така, тогава мястото е от първостепенно значение, както и удобната инфраструктура. Ако не го правите, а просто извършвате логистична работа или други бизнес дейности, то тогава местоположението може да заеме по-задно място.

# Цена.

Преди да вземете офиси под наем ще ви се наложи да се превърнете в мини експерт по въпроса какво е на разположение, за да намерите подходящия офис или пък може да наемете брокер на недвижими имоти. Но трябва вие да си напишете домашното предварително, за да не стане така, че в крайна сметка да платите хиляди левове повече за по-малко оборудвано пространство.

# Гъвкавост.

Това е особено важно, когато фирмата сега стартира своя бизнес. Докато в началото се налага да сте по-скромни и да плащате само за това, от което наистина имате нужда, това, което ви трябва в краткосрочен план, след време вие ще искате да имате възможност да се разширявате по-бързо.

Предлаганата от Боила услуга офиси под наем е идеална за тази цел. След изтичане на първоначалния договор спокойно може да наемете по-голяма площ, отговаряща на новите ви изисквания.
Един от най-добрите начини да направите това е да има “допълнителна” опция, която много компании напоследък предлагат. Това означава, че може да подпишете, да речем, 6-месечен договор за наем, но ако искате да преминете към по-голямо пространство в рамките на този период от време, не сте натоварени с допълнителни такси.

# Удобства.

Намирането на офиси под наем с добро разположение е достатъчно трудно, но след като веднъж го направите, вие все още трябва да помислите за всички малки екстри, които идват с това. Най-добрият вариант е помещение в офис сграда, което е оборудвано с всичко необходимо за административна дейност. Вие може да си прецените дали да има “заседателната зала”, или да наемате такава почасово, когато ви се налага. Дори и да общувате с повечето от клиентите си от разстояние, вие много скоро ще осъзнаете колко е важно да имате приемна – много по-лесно е да седнете и поговорите с вашите доставчици, служители, партньори, съдружници и инвеститори в нея, отколкото да търсите място навън.

Наличието на телефон, факс, копирни машини, принтери, телевизор, телекомуникации, както и много други неща, също ще трябва да се вземат под внимание. Много бизнес сгради правят по-голяма печалба от тези неща, отколкото от отдаване на офиси под наем, така че не забравяйте за това.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

2 thoughts on “5 неща, които трябва да имате предвид, преди да наемете офиси под наем

 • November 17, 2014 at 1:41 pm
  Permalink

  Интересна статия, има какво да се научи от нея. Благодаря!

  Reply
  • April 16, 2015 at 2:13 pm
   Permalink

   Моля моля 🙂 Ндявам се да е помогнала.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *