Ревю на Dell Latitude E6330 – Решение за всеки бизнес

Dell Latitude E6330 - преден изглед
Така изглежда нашият лаптоп отпред. Красив е нали?

В наши дни, когато броят на хората ползващи компютри и интернет, се увеличава с всеки изминал ден, във всеки вид бизнес, се появява необходимост от компютри. Независимо дали е най-обикновен квартален магазин, или голяма производствена фирма, работата на бизнеса би била немислима без компютри. Много собственици на бизнес обаче, предпочитат лаптопите пред персоналните компютри. Причините за това са много. На първо място, защото съвременните лаптопи по нищо не отстъпват на компютрите – ако до преди няколко години лаптопите бяха в пъти по-слаби и бавни от компютрите, то това отдавна вече не е така. Друга причина е удобството – когато тръгнете на служебно пътуване, няма как да понесете персоналния си компютър, нали? Ако обаче работите на лаптоп, спокойно може да го вземете със себе си навсякъде, където отивате.

Dell Latitude E6330 - заден изглед
Изглед на лаптопа отзад. Стилен и със силно подчертан бранд – Dell

И след такова дълго въведение, искаме да Ви представим един лаптоп с марка Dell, който е подходящо решение за всеки бизнес. Ако трябва да бъдем по-конкретни, става дума за модела Latitude E6330.

Лаптопът е с двуядрен процесор Intel Core, чиято работна честота е 2.7 GHz. Има оперативна памет DDR, чиито размер е 4 GB. Твърдият диск на преносимия компютър е 500 GB, с марка SATA. Процесорът е достатъчно мощен, за да работи лаптопът бързо и безпроблемно. RAM паметта е достатъчно голяма, за да позволява инсталиране и изпълнение на множество приложения едновременно. Капацитетът на харддиска достатъчно голям, за да записвате всички файлове, документи и други, които са Ви необходими.

Dell Latitude E6330 - изглед отгоре
Клавиатурата на лаптопа. Липсва цифров блок, но и размерите на лаптопа са малки.

Видеокартата на Dell Latitude E6330 е Intel HD Graphics 4000, и използва оперативната памет, тъй като няма собствена. Резолюцията на дисплея е 1366 х 768. Това означава, че изображенията са с високо качество и наситени цветове.
Лаптопът е снабден със записващо и четящо устройство DVD Super Multi. Има също вграден Bluetooth, 3 USB порта (два 2.0, и един 3.0), четец за карти с памет, а също и eSATA порт. Последният позволява по-бърз трансфер на данни от и към външен харддиск. Останалите специфики на лаптопа позволяват съхранение и прехвърляне на данни от лаптопа към външни устройства, и обратното.

Dell Latitude E6330 е с мрежова карта 10/100 Mbps, а безжичното свързване с интернет се осъществява чрез 802.11 a/b/g/n канали. Лаптопът има вградени микрофон и камера, а това дава възможност за безпроблемно провеждане на видео и обикновени разговори, чрез различните онлайн приложения, без ад се налага да имате външни периферни устройства, които да включвате към лаптопа.

Dell Latitude E6330 - изглед от страни
Лаптопът Dell в страничен изглед

Преносимият компютър, обект на нашата тема, има 34 mm ExpressCard слот. Това е слот, с помощта на който, към лаптопа могат да се свържат външни устройства (звукови карти, контролери и други). Dell Latitude E6330 има и mini HDMI телевизионен изход.

Размерът на дисплея на този модел лаптоп е 13.3 инча, корпусът е черен на цвят, а операционната система, която е инсталирана на преносимия компютър е Linux. Dell Latitude E6330 има литиево-йонна, шест клетъчна батерия, която издържа до 5 часа в режим на работа. Лаптопът е с тегло от 1.6 кг, а гаранцията му е 36 месеца.
Ако поръчате Dell Latitude E6330 от www.notebook.bg, Dell Next Business Day гаранция – посещение на техник на място, още на другия работен ден.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *