Респонсив Уеб Дизайн – начало на новата ера

За всеки сайт е важно, да се зарежда, така като е проектиран, трябва да работи правилно, което означава повече от просто показване на браузъра. В тази ера с толкова голям напредък в уеб дизайна и създаването на някои от най-интересните и креативни уеб страници, голям недостатък на сайта би било да се проектират многобройни версии за всички преносими устройства – таблети смартфони и др. Точно в тази насока Отзивчивия( Responsive ) уеб дизайн би бил много полезен.

Обяснение

Отзивчивия уеб дизайн е перфектно решение за да повишите достъпността на вашия сайт от преносимите устройства и е много печеливш метод. Ако даден сайт не е лесно да се гледа на настолни и преносими системи, както и на смартфони и таблети, всички, които имат различни резолюции и размери на екрана, то той не би имал голям успех.

Съгласуваност

За да се справим с проблема как да осигурим последователно представяне на уеб сайта без значение какво устройство се използва, перфектното решение е проектиране с Респонсив Уеб Дизайн. Много е важно да се определи целевата аудитория на сайта и спрямо нея да се сметне каква част от хората използват преносими компютри. При имплементиране на Google Analytics показателите за посещенията от преносими устройства могат да бъдат проследявани лесно и бързо само с един клик. RWD включва проектирана уеб страница, която по същество е обучена да тълкува размера на екрана на устройството за разглеждане и промяна на форматирането.

Реформатиране

RWD работи по начина, по който е изградена интернет страницата. В рамките на кода са имплементирани скриптове за откриване на ширината на екрана на устройството, както и инструкции за това как да се показва съдържанието на страницата. Въпреки че този метод не е съвсем прост, става все по-добре с преминаването към грид-базиран уеб сайт. Чрез разделяне на съдържанието в колони, сайта може по-лесно да бъде преформатиран, за да се побере на екрана, без това да се отразява негативно на други аспекти, като например изображения и хедъри. Автоматичното преформатиране на четири или пет колонна страница, която трябва да бъде лесно достъпна за смартфон ще бъде много по-добре, отколкото изглед на сайта само с две колони.

Бъдещето Доказателство

Другата огромна полза на проектиране с Респонсив Уеб Дизайна е, че той дава възможност на един сайт, да бъде добре подготвен за бъдещето. След като скриптове са поставени в една страница, тя се представя по подходящ начин на различните екрани с различен размер, това е всичко, което трябва да се направи. След както променящите се технологии през годините носят още повече видове и размери на безжични устройства, нищо повече не трябва да се прави освен да се променят скриптовете. Страницата остава същата просто ще трябва да се адаптират скриптовете към новите резолюции.

Отзивчивия уеб дизайн е все още в зародиш, но се разпространява много бързо, тъй като все повече и повече хора научават за ползите от него. Има много да се каже за положителното впечатление, което една компания може да представи на потребителя, когато той зареди уеб страницата и от мобилния си телефон. Когато сайта е оптимизиран, така че да изглежда също толкова професионално колкото и на настолен компютър, това носи на собственика повече симпатии и доверие от страна на потребителя.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *