Заслужава ли си да си купите ръчно изработени килими?

rachni-kilimiПовече от две хиляди години ориенталските килими са ценени не само за своята красота и функционалност, но и за тяхната невероятна трайност. Независимо от това, че не всички могат да си позволят да си ги закупят, все повече хора предпочитат да имат в дома си ръчни килими. Може да се каже, че в момента сме в “Златен век” на тъканите подови покрития. Никога преди не е имало толкова високо качество на ръчно изработени килими с такива чудесни и разнообразни модели и дизайни.

Сarpethouse-bg.com имат красива и уникална колекция от ръчни килими, от които може да избирате. Те са въплъщение на красотата и вие може да се наслаждавате на техните красиви шарки и цветове. Един лесен начин да освежите дома си, а те със сигурност може да помогнат да преобразите едно скучно жилище в уютен дом. Предлаганите едноцветни килими винаги са подходящи. Те могат да се подберат според всеки тип интериор, като могат да подчертаят красотата на мебелите. Поставени в по-малко помещение могат да създадат усещане за простор, като създават чувство за обем. Избирайки килими в меки, земни цветове създаваме уют и топлина в стаята. Всяко дете ще се зарадва на ярките тонове в стаята си. Подходящо избрани малките килимчета създават чудесни места за игра. Допълнително разннобразие създават ръчни килими с релеф. Постлани пред камината те сякаш мамят човек да си полегне пред нея.

Избирането на най-подходящия килим за вашия хол, обаче, е също толкова важно решение, както избора на боята и мебелите за стаята. Искате ли нещо, което да изглежда добре и да издържи през годините? Ръчно изработените килими ще направят точно това. Ако обмисляте закупуването на килим или два за дома си, тези техни предимства могат просто да ви убедят да изберете ръчни килими.

* По-високо качество.

По принцип, ръчно изработените килими са с по-високо качество, отколкото машинно направените. Влакната и нишките обикновено са изтъкани или завързани на ръка, като се гарантира качеството на целия продукт и премахване на слабите места в тъканта. Обикновено използваните материали са с по-високо качество и често включват вълна, коприна и юта. Тези материали издържат на износване по-добре от изкуствените материали, така че вашият килим ще трае по-дълго.

* Оригинален дизайн.

Традиционните дизайни, използвани при изработването на ръчни килими могат да варират от сложни комбинации, светли до убити цветове, но самото им естество придава на всеки един отличителен дизайн. Когато нещо е така изработено, понякога с много сложен модел, това е голяма част от привлекателността на тези продукти. Поради тази причина те са едно наистина уникално допълнение в дома.

* Наследство.

Изработването на подови постелки е традиционен занаят в много култури. В съвременния пазар, древните традиции се пазят живи чрез изкуствотото на тъкането. Независимо какво ще изберете вие подкрепяте традициите, като поддържате изкуството за изработване на килими живо. В допълнение, красивото разнообразие от ръчни килими са хубав елемент към декора на вашия дом.

* Еко избор.

Ръчно изработените килими обикновено са създадени с помощта на усъвършенствани вековни методи, затова тяхната изработка е „еко”. Повечето ръчни килими са изработени от естествени материали, като вълна и юта, с бои, които имат по-малко въздействие върху околната среда, отколкото останалите изделия в масовото производство.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *