Стилна плетена шапка за една топла зима

pletena-shapka
pletena-shapka

Да изберем очила и чанта, колан, обувки и обеци вече не е толкова трудно. Много жени са развили един специален усет към тези аксесоари, незаменими детайли на всеки тоалет, създаващи специфично настроение. Не така обаче стоят нещата с шапките. За разлика от останалите части от нашето облекло, те заключват така да се каже, цялостното впечатление на нашето излъчване, на тоалета и нашия темперамент. Което означава, че шапка трябва да се избира много внимателно – според формата на лицето, според тена на лицето, според тоалета или стила.

Ако например сте с широко лице не си мислете, че за вас няма подходяща шапка. Напротив. Заложете обаче на малко по-високите шапки, не малките баретки, които сякаш се губят сред чертите ви, а нещо като класическите панами или каубойските модели, които се носят леко килнати настрани. Те компенсират широкото лице, оптически стеснявайки го.

За смекчени линии на квадратното лице ще помогне една елегантна шапка с по-заоблени форми, като например клошето или известна още като камбанка. Един такъв модел плетена шапка например ще ви донесе много топли и уютни зимни дни и вечери, и определено ще ви накара да заобичате този незаменим и практичен аксесоар от дамския гардероб. Защото преоткривайки шапките, вие на практика преоткривате своята красота, именно защото шапките я разкриват по различен начин всеки път щом сложите различна шапка.

За квадратното лице са подходящи и меките баретки. Те се носят или на една страна или килнати назад. Така смекчават линиите, а ако са от вида плетени шапки, ще ви направят елегантна и ще отнемат от обема на лицето и тялото през студените зимни дни, за да подчертаят строгостта и финеса на зимното палто.

Според предпочитания от вас стил може да се спрете на различни шапки. Една например плетена шапка от типа на френската барета или туида създават неповторимо настроение, подчертават младежката непокорност и индивидуалност, и се съчетават по прекрасен начин, както с дънки и риза, така и с панталон и по-официална блузка за работа например. Създавайки правилното впечатление от човека насреща

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *