4 играчки, които правят играта на открито още по-забавна

детски игри навън

Всички малчугани обичат да прекарват време на открито, а когато имат точните играчки за забавните си игри – всичко е много по-хубаво. Дори учените са категорични по въпроса, че игрите на открито оказват много благоприятно въздействие върху детското развитие.

Те помагат на тяхното социално и емоционално развитие, а наред с това развиват и техните опорно-двигателни системи.

Ето кои са играчките, които е добре всеки родител да осигури на малчуганите си.

1. Тротинетка
Тя не само помага на детето да прекарва незабравимо време навън, пързаляйки се плавно по улицата, но и го учи да пази равновесие. Тротинетките са подходящи за деца от 3-годишна възраст, като няма лимит. Те са различни в зависимост от модела, марката, размера, броя колела, материала, от който са направени и т.н.
Винаги са били на мода и със сигурност ще останат още дълго време.

2. Федербал
Това е една вечно любима игра за навън, която обичат не само децата, когато играят на открито, но и техните родители. За разлика от тротинетката, цената на федербала е в пъти по-ниска.
Тази игра лесно може да се играе между блоковете в квартала, където не минават много коли е безопасно.
Разбира се, важно условие за безпроблемното практикуване на това забавно занимание е, да няма вятър. В противен случай той ще носи перцето настрани и никак няма да е приятно.

3. Топка
Кое дете не обича да играе навън с топка?
Вариантите за занимание с тази вещ са буквално неограничени. Освен че чудесно развиват моторните умения на децата, те провокират въображението също да влезе в действие. Тази играчка за вън се определя като незаменима от мнозина родители. С нейна помощ се изгражда по-добра връзка между малки и големи. Тя е незаменима за ритане в парка или по време на семеен пикник звън града.

4. Трамплин
Без съмнение, абсолютният фаворит на всеки мъник е трамплинът. Най-често на пазара може да се намери под формата на надуваем замък, който може да се постави в задния двор, в случай че живеем в къща.

И в този случай опциите за весели игри навън са необятни. Играчките за открито са препоръчвани не само от педиатрите, но и детските психолози, които силно съветват ограничаване на технологиите в света на малчуганите.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *