5 начина да подобрите началната страница на вашия уебсайт

Както каза Уил Роджърс, „Няма втори шанс за първо впечатление“ и проучванията доказват, че това е вярно, като повечето хора създават първото си впечатление някъде между 7 секунди и 2 минути.

Вашата начална страница е това, което кани хората. Вашата витрина, вашата предна корица, вашият указателен знак; насочване на хората там, където искате да отидат. Независимо дали става дума за обикновени браузъри или за хора, които търсят конкретно това, което предлагате, вашата начална страница трябва да се хареса на всички тях и да ги примами да научат повече.

Събрахме 5 насоки, за да ви помогнем да създадете възможно най-доброто първо впечатление от вашата начална страница в тези ценни първи секунди;

  1. Грабнете вниманието на хората с лесно за четене уеб съдържание

Когато хората търсят информация, те често сканират прочетено, така че вашето съдържание трябва да бъде лесно за намиране и лесно за четене. Знаем, че знаете как да намерите всичко на уебсайта си, но се поставете на мястото на потребителя. На пръв поглед очевидно ли е

  • Какво продавате?
  • Защо трябва да купуват вашия продукт или да използват вашата услуга?
  • Защо си надежден? Имате ли видими препоръки или статистика?
  1. Представете силна визуална марка

Когато потребител попадне на вашата начална страница, той трябва незабавно да бъде привлечен. Без да ви отегчаваме с твърде много наука, най-естественият начин за мозъка да обработва информация е чрез изображения. Те се обработват, запомнят и извикват много бързо, защото нашият мозък работи в образи. Вашата начална страница използва ли снимки, графики или филм? Уверете се, че изображенията, които използвате, пасват на вашата марка и предават правилното послание на хората. Те трябва да представят вашия бизнес и продуктите и услугите, които предлагате.

  1. Използвайте ясен призив за действие

Вашата начална страница е порталът към останалата част от вашия уебсайт. След като грабнете вниманието на потребителя с началната си страница, трябва да се уверите, че следващите стъпки са видими и лесни за следване, за да сте сигурни, че ще продължат към следващия етап. Дори ако имате най-добрата начална страница в бизнеса, ако следващите ви стъпки са сложни или трудни за намиране, вашият потребител е по-вероятно да загуби интерес и да потърси другаде. Ясният призив за действие и лесният процес стъпка по стъпка ще ви дадат много повече шансове за запитване или продажба.

  1. Включете SEO съдържание, препоръчват от http://blogche.net

Помислете за използването на ключови думи, които ще съответстват най-добре на това, което хората търсят, когато попаднат на вашия уебсайт. Вашето заглавие трябва да е кратко, точно по същество и ясно да посочва какво предлагате. След това можете да предоставите повече информация във вашето съдържание. Вашите ключови думи трябва да се появяват естествено в началната ви страница чрез текст, надписи върху изображения и заглавия.

  1. Използвайте препоръки и насърчавайте споделянето

Вашите доволни клиенти са едни от най-ценните ви активи като бизнес. Препоръката е надежден източник на информация за потенциален клиент и му показва, че заслужавате доверие. Улеснете потребителите да споделят вашата страница, като използвате призив за действие на началната ви страница.

Тези съвети са някои добри отправни точки, които да ви помогнат да подобрите началната си страница и в резултат да спечелите повече клиенти. Ние знаем колко важен е вашият уебсайт и каква разлика може да направи за вашия бизнес.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *