5 неща които трябва да знаете за клещите

rabotni-instrumentiКлещите са незаменим помощник не само в дома, но и на работното място в работилница, ателие, на терен и изобщо на много неща свързани с ремонтни услуги. Наистина, добър подбор от различни клещи, ще ви помогне да направите основни ремонти в електрическата мрежа в дома, във водоснабдяването и канализацията, работа върху множество малки джаджи в дома и изобщо върху голям брой от домашни ремонти. Не бързайте обаче да хуквате към магазина за да си закупите клещи, преди да разберете тези 7 неща за клещите, които ще са ви нужни в работата.

 

Новите модели клещи не се заострят. Те се заострят чрез фин техника още в заводска среда, за да може да се ползват дълго време без да има нужда от вашата намеса. Така че не пробвайте да ги наострите, защото само може да се нараните.

Клещите не са заместители на ключа на водопроводчика. Да, много водопроводчици използват различни видове клещи, но не и когато трябва да се използва гаечен ключ.

Има стар виц сред майсторите, никога не използвайте клещите за чук, имате отвертка за това. Така че когато трябва да ударите нещо сериозно, просто използвайте чук. Защо ви е да повреждате перфектната ергономична форма на новите ви клещи.

 

Клещите на електротехника трябва да изрязват само меден кабел? Отново, да и не. Тежкото изпълнение на тези клещи, известно като тип с висок лост, е абсолютно умело при рязане на малки гвоздеи, скоби, малки винтове и болтове. Описание на инструмента от производителя или в онлайн магазина, ще ви каже повече за предназначението

 

Хората не познават всеки работен детайл по клещите. Затова и често някои функции на клещите остават неизползвани. Например, електротехниците използват едно специално приложение на клещите за ел.техници, за да отстранят метални частици от кабелите, които срязват.

 

Не се притеснявайте обаче, днес има най-различни клещи на пазара, а в онлайн магазина на Войнишки има най-различни видове клещи за всякакви специалисти и с подробно обяснение за тяхното използване и функции.

 

Източник: https://voinishki.com/

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *