Ефектна простота. Мода есен-зима 2013/2014

Ако проследим модните колекции за сезона есен-зима 2013/2014 , може уверено да кажем , че минимализмът присъства при много от тях. Дизайнерите, дори и тези , които не са го използвали до момента, го включват в своите модели – сдържани , отличаващи се е проста кройка, без демонстрация на патос и блясък и преди всичко елегантни. Как изглежда минимализмът в нова , съвременна интерпретация?

Съвременният минимализъм не е модно направление, какъвто е бил преди няколко години. Още повече не е и тенденция. Модният минимализъм е начин на живот с определени принципи и убеждения. Той предполага лаконични , ясни, скулптурни линии и прилепнали форми на дрехите, изработени в характерните за него пастелни тонове . Всякакви ярки нюанси са изключени.

По отношение на аксесоарите , характерна е употребата само на един . Например само пръстен или само изящна гривна. При обувките също липсват прояви на разкош. Няма украшения, декори и апликации. Изработени са от натурални материали. И , ако трябва да обобщим , то спокойно можем да кажем, че минимализмът винаги е израз на чувството за стил и елегантност , на „скъпа” простота.

Но модата не би била мода , ако всички ходим в едни и същи дрехи. През настъпващия сезон есен-зима 2013/2014 дизайнерите предлагат и по-ярка и смела гама цветове. Синьо, розово, винено-червено, приглушено оранжево, тюркоазено, изумрудено – все актуални за идващите дни тонове. За да бъдем „минимално” модни през есента и зимата, е необходимо да подбираме тоалети, в които ярките нюанси ще разбиват пастелните. Хит за сезона могат да се считат сините и винените оттенъци в дует с бяло, сиво и черно.

Що се касае за формите, то може да видим всякакви варианти – вталени жилетки, палта и болера, прави или разкроени панталони, поли молив или трапецовидни , рокли и поли с А силует.

Естествено е , че в скъпия, но скромен шик няма място за изкуствени материи. Присъстват преди всичко натуралните тъкани – кожа, памук, кадифе, туид, коприна, гладки или с релефни текстури.

Обувките също са направени от натурална кожа или набук. Моделите са прости и лаконични, без декори. Такива обувки изглеждат много елегантно и са неотменна част от образа в минималистичен стил.

Чантата е задължителен аксесоар. Но даже ярка и ефектна, тя е нужна не , за да бием на очи, а за да подчертае изяществото на тоалета.

Трябва да помните, че минималистичната визия е подходяща за целеустремените жени, които са свикнали да правят впечатление не с дрехите , а с качествата си.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *