Съвети за SEO оптимизация на онлай магазин

Почти всички сайтове за електронна търговия концептуално са сходни. Те обикновено са с различни нива на продуктови категории, под-категории, продуктови страници, колички за пазаруване и разплащателни процеси. Въпреки че съществуват уникални и индивидуални стратегии, ние ще Ви покажем основните SEO стратегии за онлайн магазини.

В този блог пост, ние споделяме някои от най-важните стратегии за електронната търговия. Разбирането на тези основни аспекти в оптимизацията за търсачки може да ви помогне за по-добро класиране в Гугъл.

Линк билдинга е все още основния начин за SEO. Въпреки това, вместо изграждане на връзки директно към началната страница от външни източници, трябва да фокусирате повечето от вашите усилия върху дълбокото свързване на вашите продуктови страници и продуктови категории.

Това очевидно изисква много повече старание, за да бъдете организирано. Освен това, ще трябва да знаете кои продукти са на върха на вашата SEO класация, както и какъв анкор текст да поставите на линковете за всеки продукт. Бъдете сигурни, че повечето от вашите усилия за изграждане на връзки са средоточени върху важни страници.

Както споменахме по-горе, продуктовите страници са основен акцент за SEO. Проблема за повечето онлайн магазини в България е, че при закупуването на стока собствениците получават и описанията на продуктите и директно ги поставят в страниците. Това довежда до дублирано съдържание и не дотам добри позиции в търсещите машини. Отделете време, за да разгледате всички продуктови страници на вашия сайт за електронна търговия и да промените текстовете.

За да ви помогнат в този потенциално мащабен проект на SEO, по-долу са изписани някои важни съвети как да се държите на върха на класацията:

Винаги определяйте точната ключова дума (или заявка за търсене) за страницата на продукта. Това се постига чрез правене на проучване за ключови думи.
Уверете се, че оптимизирания текст на страницата може да бъде обходен и индексиран от търсачките (и не е част от изображението).
Използване на видео и снимки, за да се улеснят продажбите.
Осигуряване на безпристрастни или генерирани от потребителите мнения в продуктовите страници.
Използвайте различни заглавни тагове(h1,2,3..) и текстови елементи, като strong тагове, и подчертаване на част от съдържанието на всяка страница.
Включване на основните характеристики на продукта, USP и спецификации за подобряване на възможността за преустройство и редактиране на страницата на продукта.

Сайтовете за електронна търговия понякога са супер натъпкани с хиляди уеб страници. Това често може да предизвика проблеми, свързани с дублиране на съдържанието на уеб сайта (което е особено често със система за управление на съдържанието (CMS) софтуер.), За да проверите за дублиране на съдържанието на вашия сайт, посетете Google Webmaster Tools . Под “Оптимизация” опция в дясната навигация, изберете “HTML подобрения.”

При HTML Подобрения в Google Webmaster Tools, можете да определите точно на място слабостите на електронния си магазин. Тук можете да видите URL адресите на вашия сайт, кои мета описания и заглавията на страниците се дублират. Тази информация може да ви помогне да определите кои страници на сайта ще трябва да се коригират с уникално съдържание, или просто да ги добавите към вашия файла robots.txt, за да се гарантира, че страницата(ите) няма да се обходени и индексирани.

Проблема с дублиране на съдържанието може да бъде критичен за SEO – то на всеки сайт за електронна търговия, особено ако засяга страниците с основните ключови думи. Има много други инструменти, които можете да използвате, за да определите и отстраните тези проблеми, но най-лесен и безплатен е Google Webmaster Tools.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *