Баня дизайн идеи

Не е толкова лесно да се обзаведе банята, ако го правите сами без подготовка. Затова ето няколко идеи идващи от света на интериорния дизайн и обзавеждането за баня.

Ако имате отредено голямо помещение за баня можете лесно да си играете с различни стилове, елементи; няма големи ограничения за пространството при умивалника, душа, ваната. При малката баня обаче нямате право на грешки и много експерименти, всеки един размер е от значение за крайния резултат.

Имате идеи за баня в бяло и черно? Разбира се, че изборът е много голям и не е лесно да направите съчетанията без да разгледате различни предложения. Предимството обаче е, че пространството се балансира много по-лесно. Голяма баня не изглежда много голям, а малката изглежда елегантна и стилна.

Досега логичната развръзка в по-голяма баня беше да се избере много стилна свободностояща вана. Тази тенденция намира своята алтернатива в решението за голяма душ кабина. Такава която може да приюти повече от един душ, или е с редица от душ глави за неподправен душ ефект.

Знаете ли, че ултрамодернистичните решения са влезли и в дизайнерското оформление на ваната. На пазара има модели с прозрачна част. Тоест като част от структурата има вграден стъклен параван, който започва от ниската част и там се вижда водата и сапунената пяна, която сте направили. Ефектът е поразителен.

Вече отбелязахме на няколко места цвета като начин за представяне на различна от стандарта идея. Например използването на класическите бяло и синьо води до сигурност. Използването обаче на тъмно бежови облицовки, или пък на други елегантни и нетрадиционни цветове. Трендът сега са светлите облицовки в пастелни отсенки за малки и големи бани. Много красиво се получава съчетанието на светло синьо или светлобежово по стените, бели аксесоари за баня нов под в силен, тъмен цвят.

За да блесне банята с оригинален и изненадващ дизайн, може да изберете облицовки в 3D дизайн. Като в случая няма да се търси натуралистичен ефект, но се търси абстрактна композиция, която може да е спираловидна, може да е базираната на правоъгълни форми. Важното е да се запази изключителният ефект за интериора.

Източник: granitogress.com

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *