В търсене на работа: Какво не знаем за работата от разстояние

Всеки, който се е заел с търсене на работа, вероятно е попадал на оферти за дистанционна работа. Работата от разстояние има няколко предимства. Едно от тях е, че работите според вашия график в комфортна среда, а иначе допълнителната суматоха в офиса може да ви разсейва от изпълнението на задачите. Но дистанционната работа не е за всеки. Може да я практикувате само ако сте наистина сигурни в себе си и уменията си за самоорганизация и самодисциплина.  Домашната среда е релаксираща и може да изпитате известни затруднения да се съсредоточите максимално.

Ако сте решили на всяка цена да намерите мечтаната работа от разстояние, тогава следва да обърнете внимание на тези много важни моменти:

Оглеждайте се за измамници

Тази измама е доста широко разпространена –  предлага ви се да депозирате някаква сума пари, за да засвидетелствате сериозните си намерения. Това е един вид метод на изнудване, тъй като определено няма да можете да си намерите работа по този начин, а парите и времето ви ще бъдат загубени. Само набиращите персонал агенции изискват заплащане на такса за услугите си и това се случва на договорна основа.

Също така, има опасност да попаднете на фиктивни организации, които предоставят съмнителни услуги под прикритието на работодатели. Затова трябва да игнорирате реклами, които не посочват името на работодателя и какъв вид е свободната позиция, какви са отговорностите.

Използвайте всички възможни начини при вашето търсене – участвайте в курсове за саморазвитие и придобиване на нови умения в периода на принудителната безработица. Оформете и автобиографията си компетентно – това е много важно.

Жената като служител

По правило жените като служители са в по-малко изгодно положение, в сравнение с представителите на силния пол. Често работодателят е предварително предубеден, тъй като си мисли, че една жена или ще излезе в отпуск по майчинство, или често ще отсъства, ако отглежда малко дете.  Разбира се, методите за търсене на работа не са в пряка зависимост от пола, затова използвайте всяка възможност. Ако представите добро CV, трудов опит, добри препоръки, то има голяма вероятност вашето търсене на работа да се увенчае с успех, при това в най-кратки срокове.

Източник: https://nameri-rabota.com/

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *