Значението на последователността на марката

Успешна марка е тази, която е обмислила всички аспекти на това как се ангажира с клиентите си и последователността на марката е жизненоважна в днешно време.

И така, какво е последователност на марката? НА въпроса отговарят от samotnata.com

Вашите клиенти никога не са имали толкова много шансове да взаимодействат с вашата марка, както днес. Отминаха дните, когато клиентите се сблъскват само с традиционните форми на корпоративна идентичност, като брандирани канцеларски материали, брошури и евентуално реклами или други промоционални артикули.

Днес клиентите взаимодействат с всеки аспект на вашата марка чрез PR, дигитален маркетинг, социални медии и събитиен маркетинг, за да назовем само няколко.

Ако нямате добре разработени насоки за брандинг или ясно дефинирана стратегия за бранда,  възможността да се промъкнат несъответствия е огромна.

Твърде често спешното надделява над необходимото и материалите може да са били събрани без контрол върху марката, която бихте желали. Цената на това може да е трудна за измерване, но инвестицията в разглеждането на всички приложения на марката води до последователна марка.

Успешните организации не оставят подобни съобщения на случайността и контролират използването на своята марка чрез добре обмислена и подробна стратегия и насоки за марката .

Един добре подготвен и обмислен набор от насоки може да предостави инструкции и насоки по теми, включително:

  • Приложение за лого – Как да контролирате лога и други дизайнерски елементи, които изграждат визуалната форма на идентичността на марката. Има ли алтернативни версии за различни приложения, фонове и размери?
  • Шрифтове и тяхното използване – какви шрифтове да използвате и кога.
  • Цветова палитра – Гамата от налични цветове, какво представляват и как трябва да се използват.
  • Тонът на гласа и съобщенията – Насоки за езика, тона на гласа, лентите и стила на всяко използвано копие.
  • Корпоративни маркетингови материали – от брошури до рекламен и изложбен дизайн. Какви шаблони съществуват и как и кога да ги използвате.
  • Комуникации (вътрешни и външни) – Подробности за оформлението, структурата и повтарящите се теми.
  • Насоки за цифрова реклама и социални медии – ключови думи, целеви страници и други ключови насоки.
Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *