Как да намеря най-добрия заем при сравняване на ипотечни кредити?

Сравняването на ипотечни кредити ще ви позволи да получите най-добрата сделка. Започнете с търсене в интернет или се свържете с банки, кредитни съюзи и кредитори и брокери във вашия район.

Интернет е добро място за започване на търсенето. Като направите широко онлайн търсене на лихвените проценти по ипотечните кредити във вашия район, ще можете да добиете представа за случващото се на пазара.

След това се свържете с банки, кредитни съюзи или други кредитори и ипотечни брокери във вашия район. Попитайте кредиторите или брокерите, с които разговаряте:

-Списък на лихвените проценти за наличните ипотечни кредити и дали посочените лихвени проценти са най-ниските за този ден или седмица.

-Таксите, които заемодателят обикновено начислява за всеки кредитен продукт.

-Годишния лихвен процент (ГЛП) за всеки заем. Годишният процент на разходите ви показва годишните разходи по заема въз основа на лихвения процент, както и на точките, таксите за брокер и някои други такси, които може да се наложи да платите, включително някои разходи по закриването.

-Поинтересувайте се дали лихвените проценти, посочени за различните продукти, са фиксирани или регулируеми и какви точки или такси съпътстват различните лихвени проценти. Понякога можете да получите по-добър лихвен процент, ако сте готови да платите за “точки” или други допълнителни такси.  Но се уверете, че действително получавате по-нисък лихвен процент в замяна на допълнителните точки, които плащате.

кредит за теб

Съществуват много видове ипотечни кредити, затова се уверете, че сте разбрали всичките си възможности.

При всички възможности е важно да се огледате и да отделите време, за да разберете условията на различните заеми, които могат да ви бъдат предложени. Добра идея е да поискате разчети за заем от поне трима различни кредитори и да ги сравните, за да изберете най-добрия заем за вас.

Съвет: Задайте тези въпроси, за да разберете по-добре предложението за заем:

-Лихвеният процент фиксиран ли е или регулируем?

-Трябва ли да плащам точки?

-Какви такси ще трябва да платя, дали ще трябва да ги платя сам, или кредиторът ще ми ги отпусне?

-Какъв е срокът на заема?

-Какъв ще бъде размерът на моята вноска и дали тя в крайна сметка ще изплати главницата?

-Какви други разходи ще се добавят към месечната ми вноска?

-Мога ли да погася кредита предсрочно и без санкции?

-Ще се променят ли вноските по време на срока на кредита? Колко висока може да бъде вноската ми?

-При ипотека с променлив лихвен процент има ли ограничение за корекциите на плащанията и на лихвения процент?

-Каква сума ще трябва да внеса?

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *