Как паркета да се впише в интериора


Изборът на цвета и дизайна на паркета са пряко свързани. Освен основното си предназначение отопление и шумоизолация, това подово покритие има и естетична функция. Красотата на пода винаги привлича погледа.

Паркетните елементи имат правоъгълна форма, но са с различни цветове. За малките помещения е желателно да се избират малки дъсчици със светли цветове, защото светлите нюанси зрително увеличават помещението. Избелените светли подове правят помещението универсално за много стилове в интериора. За северните помещения се предпочитат жълтите топли нюанси на паркета. Пясъчният цвят е подходящ за вечната класика, а състарения – стил винтидж.

Просторните стаи и зали позволяват да се използват средни и големи форми на паркетните дъски с различна форма. За тези случаи са подходящи и тъмните цветове. Венге предава делови стил, а златистите елементи върху наситено червено-кафяв цвят оформят изискан стил. У дома може да се комбинира тъмен и светъл цвят на паркетните дъски. Може и елементите да са напълно разнообразни, но под мебелния лак те ще изглеждатнеобичайно красиво. Ако сте избрали паркет само с тъмен цвят, то може да го декорирате със светъл килим с тъмни рисунки.

Многоцветната дървесина ще ви помогне да направите красиви рисунки или да подчертаете особеностите на вашия стил. За да се постигне това е необходимо голямо пространство. Простор е нужен и за черен цвят, който не подхожда за всеки дом и стил. В съчетаване с бели мебели се създава истинска класика. Всяко жилище може да бъде направено с паркетно покритие и да се оформи красив интериор. Това покритие подарява много топлина и уют. Не забравяйте, че основното е да се намери баланс в съчетаването на паркета с обстановката. Ако цвета на подовото покритие не се съчетава с този на мебелите, трябва да намерите аксесоари в неговия цвят. Завеси или други елементи ще ви помогнат да намерите съответните предмети и да си завършите оформянето на интериора.

На пазара има разнообразни предложения на паркет, включително и тези от естествено дърво. Няма недостиг в търговията, защото има много производители. Някои от тях са световно известни със своето производство. Това се дължи на факта, че те използват висококачествена суха дървесина, най-надеждния начин за връка на елементите, лак за покритие с отлично качество.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *