Избор на дрехи за жени с фигурата “Пясъчен часовник”

X-силуетът е смятан за идеал на женската фигура през ХХ век и остава стандарт в наши дни. Характерна особеност е, че ширината на раменете е равна на ширината на бедрата с подчертана талия. Фигура X-тип, известна още като фигурата “Пясъчен часовник” е привлекателна за мъжете и предизвиква завист при жените.

Представители на този силует са знаменитости като Скарлет Йохансон, Бионсе, София Лорен, Салма Хайек, Мерилин Монро.

Тези форми, в повечето случаи правят жените, тънки в ханша. Дори ако качат някое и друго килце, това няма да се забелязва така осезаемо, поради факта, че обемът е разпределен в цялото тяло и талията равномерно.

Основната задача е да се подчертае достойнството, красотата и да се скрият несъвършенствата. Ето някои видове рокли за всеки вкус: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/вечерни-рокли-за-всеки-вкус.

На какво трябва да обърна внимание в избора на дрехи?

Необходимо е да изберете стегнат и приличащи на стил дрехи. Един добър вариант може да се съсредоточи върху кръста с колан.

Не претоварвайте областта на гръдния кош и бедрата, защото това ще увеличи само обемите.

Избирайте само дрехите с драперии, нарязани, монохромни нюанси, класически стил. Изберете леки и средни тъкани, като памук, трикотажни платове. Носете връхни дрехи от фин велур, лека вълна, туид.

Що се отнася до рисунките върху дрехите, те са добре дошли, но в определен мащаб. Такива могат да бъдат ивици, цветен орнамент, точки.

Може да изберете дрехи с огромни дебели ивици или големи точки и цветя, всичко трябва да бъде умерено.

Избягвайте обемни и директни силуети, многопластово облекло, прекомерни акценти, твърди тъкани. Разбира се, в хладния сезон са позволени шалове, но с добра структура и без големи отпечатъци.

Съответно изпълнение може да е молив полата (за собствениците на по-тънка форма силует X), и полите на рязане: полу слънце, пола лале, трапец.

Панталони

Свободно падащи крачоли на панталони извираха с леко наведена талия, без разрез на корема и много подробности по линията на талията.

Не избирайте панталони, които подчертават бедрата и хълбоците. Това прави силуета по-тежък.

Дънки

Стилове със стеснена талия, изпънати от коляното, разширяващи се на бедрото.

Отхвърлете дънките с джобове, ненужни части и аксесоари.

Шорти

Отдайте предпочитание на къси шорти или къси панталони до коляното. Дължината до средата на бедрото ще увеличи обема и ще намали растежа.

Панталони с ниска талия, до средата на телесните мускули са чудесния вариант на Бермуди.

Рокли

Облекла без ръкави с диагонален разрез, с асиметрична драперия. Вижте нещо за: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/147-свекървище.

Рокля с акцент върху талията, прикрепена към фигурата.

Аксесоари

Тънки колани и връзки. Всички принадлежности, които съответстват на стила, но за по-едрите дами се препоръчва избор на големи гердани, гривни и пръстени. Миниатюрните представители на фигура “пясъчен часовника” са подходящи за малки орнаменти.

Използвайки тези съвети, можете да изглеждате стилно и да подчертавате величието на фигурата си.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *