Тези съвети ще направят кърменето на бебето ви много по-лесно

Инвестирайте в подложки за кърмачки

Жeлаех да знам за тях, когато за първи път започвах да кърмя. Просто закрепете спасителите за мляко към сутиена си, за да уловите всяко иначе изпуснато мляко, освободено с противоположната гърда по време на или след хранене. С тях щеше да е много по-лесно да се запасявам с мляко за шишета. А всяка кърмачка ще ви каже колко сърцераздирателно е да види как ценната й кърма се изхвърля.

Кърмата може да се съхранява в контейнери за съхранение

При редица бебешки продукти, които купих за децата си, определено имах угризения. Бебешките шишета и контейнерите за съхранение бяха на първо място в списъка. Защото рядко ги използвах или защото можех сама да си направя кутии. Но безспорно бих закупила пак, въпреки че някои майки казват, че не са им полезни. За мен бяха добра покупка. Еднакво важни като купуване на памперси за бебчето ми. Не намирам друг подходящ начин да събирам и запазвам кърмата за по-късно.

Яжте зеле за да облекчите преглъщането

Много кърмещи майки изпитват напълняване на гърдите, когато са между храненията, далеч от бебетата си или просто трябва да спрат да кърмят и да започнат процеса на отбиване. Много майки се кълнат в студените зелеви листа като естествено средство за защита.

Носете колие за зъби или за кърмене.

Никога не съм се замисляла за това, докато не се случи неизбежното хващане на бебето. Нали знаете, когато малкото ви снопче радост реши да забие малките си нокти в гърдите ви с всичка сила. УФ!

Носенето на колие за кърмене занимава тези блуждаещи ръце и прави храненето по-малко болезнено.

Направете си сутиен, който изпомпва

Първият път, когато направих регистър за бебета, пропуснах да спомена за сутиени за изпомпване за кърмещи майки. Когато исках да правя нещо различно от това да седя на стола, а ръцете ми да са заети, трябваше да жонглирам с бутилки с мляко и просто да седя на стола, слушайки свистенето на помпата. Нямах представа, че бих могла да си направя сутиен за изпомпване без ръце със стар спортен сутиен и малко креативност, както е направила тази дама.

Смутита, които стимулират лактацията

Разбира се, здравословното хранене може да ви помогне да произвеждате повече мляко – дори и след като бременността ви е достигнала пълен срок. Смутитата с плодове и натурални овесени ядки са бърз и вкусен начин да стимулирате производството на мляко. Смутито за стимулиране на лактацията е фантастично за кърмещи майки!

Инвестирайте в уред за проследяване на храненето.

Използвайте следене на кърменето, за да следите по-добре кога бебето се е хранило за последен път (за себе си или за посещенията при педиатъра). Лесно можете да запомните от коя страна на гърдите си сте се хранили за последен път, което ще ви помогне да определите дали бебето ви е сито. Също така ще ви помогне да откриете признаци на колики и газове, тъй като записвате настроението и поведението на бебето след всяко хранене. Можете също така да следите за замърсени и мокри пелени!

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *