Цветът на интериорните врати

vrati interiorniИнтериорната врата е ключов детайл за всяка една стая. Тя не само, че има функционално свойство, но и придава завършен вид, стил, настоение, уют и т. н. От тази гледна точка цветът на интериорните врати е изключително важен и той трябва да бъде подбран много внимателно.

В тази статия ще разгледаме всеки един нюанс на отделните елементи в помещението.
Интериорна врата и под:
От голямо значение са цветът и материалът на настилката при избора на интериорна врата. Основната трудност е, че всяка врата се споделя от две стаи. И понякога настилката е различна. Ако е различна, трябва да изберете врата с друг трети цвят, който да отива на двата различни цвята.
Ако искате да разширите стаята визуално, заложете на цвят, който е по- лек от цвета на пода. По- тъмните цветове на вратите постигат обратния ефект.

Ако дадено помещение е голямо, може да изберете врата в цвят, контрастен на цвета на килима. Добре е да не се използват повече от два цвята, а да са в един тон- може да са по- топли или по- студени.

Интериорна врата и стена

Една от най- трудните задачи е цветът на вратата да се слива с цвета на стените. Още повече това рядко се наблюдава като тенденция. В този случай цветът на стените се избира в зависимост от пространството и функциите, които стаята изпълнява.
Най- често използваните цветове на интериорни врати в зависимост от стените са бял, бежов и светло кафяв, тъй като те допълват цялостния стил на дома и всички помещения.

Интериорни врати и мебели

Мебелите зависят от интериора и стила на дома. Класическите мебели са тъмно дърво и златни елементи. В зависимост от това, може да се избере врата, която да е по стил с мебелите, но в малко по- тъмен или по- светъл нюанс от тях.
Ако мебелите и вратата са с тъмни цветове и това по някакъв начин ограничава пространството, тогава може да избере врата с вградена стъклена плоскост и по този начин ще влиза естествена светлина в стаята.

Източник: http://aron-bg.com

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *