Факти за тютюна за наргиле

Използването на тютюн за наргиле може да бъде чудесен начин да се насладите на приятен дим, докато същевременно се наслаждавате и на добър вкус за наргиле на различни видове тютюн. Наргилето е инструмент, който често се прави от стъкло и има резервоар за вода, който позволява преминаването на дима. Използва се за пушене на тютюн, хашиш и канабис и може да бъде инструмент с едно или няколко стъбла.

История

Използването на тютюн в наргиле е обичаен начин да се отпуснете и да се насладите. Историята на тютюна за наргиле датира от 16 век. Днес той е популярен в много страни. Има много различни сортове тютюн, които се използват в наргилето. Има и много различни вкусове, които са на разположение.

Първите наргилета са създадени в Индия. Използвани са за пушене на хашиш. Този вид тютюн е тъмен на листа. Често е използван от персите. Те пушели този тютюн след кралски вечери и дипломатически срещи.

Наргилето се използвало и от знатни семейства. През 18-ти век тютюнът става по-популярен сред висшата класа. Използва се и като начин за релаксация и добър нощен сън.

Наргилето идва в Турция през 1603 г. по време на управлението на султан Ахмед I. Той е известен със своя приятен живот. Много високопоставени мъже политици също са пушили по това време.

Съставки

Традиционно тютюнът за наргиле се прави от смес от тютюневи листа и меласа. В днешно време обаче се използват различни аромати, за да се направи уникален микс за наргиле. Някои от често използваните аромати са мента, ванилия и ябълка.

Съставките на тютюна за наргиле включват меласа, мед и ароматизатори. Медът се използва за осигуряване на сладък вкус, а меласата се използва като подсладител. Тази смес обикновено се нарича шиша.

В допълнение към основните съставки, тютюнът за наргиле съдържа и малко количество никотин. Количеството никотин не се регулира от FDA. Важно е обаче да се има предвид, че при употребата на тютюн за наргиле и съществува риск от развитие на никотинова зависимост.

В ранните дни меласата се потапяла в тютюневия микс, за да се осигури сладък вкус. Днес по-новите форми на смеси за наргиле се правят с помощта на билков наргиле, парни камъни или въглен. Тези по-нови форми често се наричат ??Ma’assel в Близкия изток.

Често срещано неправилно етикетиране

Оправянето на гореспоменатата мода е не само пристрастяващо, но също така идва с няколко клопки за здравето и безопасността. Най-лошото от най-доброто може да бъде смекчено, като следвате тези съвети. Наличието на добра политика без тютюнев дим може да бъде голяма победа както за вас, така и за вашите близки.

Най-голямата опасност от всички е самото наргиле. Правилният подход за поддръжка е задължителен за всеки амбициозен любител на наргилето. Това е особено важно, ако планирате да пушите за продължителен период от време. Можете също така да избегнете изкушението да пушите отново, като поддържате ръцете и устата си възможно най-сухи. Това е особено важно, ако планирате да пушите с половинката си. Ако трябва да пушите сами, помислете за маншет за ухо без пръстен.

 

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *