Избор на идеалната вана за баня

Ваната е излязла извън ролята на обикновен санитарен елемент в банята и се е превърнала в съществен и основен елемент на банята, който определя стила на декорацията.

Предлагат се от различни материали и в различни форми и размери, за да отговарят на наличното пространство в банята.

Освен това можете да избирате между класически и модерен стил.

Ето защо е важно да изберете модел, който е функционален, но в същото време осигурява декоративния стил, който търсите в банята си:

Трябва да вземете предвид размера на банята, така ще интегрирате наличното пространство и ще внесете комфорт в това помещение.

Наличният бюджет ще определи избора на вана за банята в зависимост от това дали ще изберете стандартен или поръчков дизайн.

Материалите определят покритието и стила, които най-добре отговарят на вашите предпочитания.

Другите допълнителни аксесоари ще определят и оформят стила на банята.

ФОРМА И РАЗМЕР, В ЗАВИСИМОСТ ОТ НАЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО

Ако банята е малка, е препоръчително да изберете правоъгълна вана, която да се побере на една от стените. Ако е възможно, най-подходяща ще бъде стената, която е най-отдалечена от вратата, което ще придаде по-голяма дълбочина на помещението.

Друг вариант е да се постави ъглова вана. Ако се възползвате от един от ъглите на банята, ще имате повече свободно пространство за останалите елементи. В този случай обаче пространството във ваната е по-ограничено.

Ако банята е средна или голяма, свободностоящата вана може да се постави в центъра или отстрани с крачета, което ще придаде на това помещение величествен вид. Ако изберете по-голяма правоъгълна или ъглова вана, ще можете да се насладите на приятна баня.

Предлага се голямо разнообразие, като в зависимост от размера на банята можете да избирате измежду следните модели:

Правоъгълни вани

Това е традиционната форма. Широчината обикновено е 70-80 cm. Дължината им е от 150 до 180 см. Обикновено те се поставят в ъгъл или между три стени (две странични и една задна). Подходящ за малки или средни бани.

Овални вани

Подобни по размер на правоъгълните вани, тези вани са идеални за поставяне далеч от стените, например в центъра на голяма баня. В по-малки пространства те могат да се поставят близо до стената или дори в ъгъла, за да създадат интересно декоративно въздействие.

Ъглови вани

Те са идеални за ъглови вани в малки и средни по размер бани. Повечето от тези вани са симетрични, т.е. с прави страни с еднаква дължина (напр. 120 x 120 cm).

Асиметричните модели (с едната страна по-дълга от другата, напр. 100 x 150) се предлагат в десен или ляв вариант, в зависимост от това къде искате да ги поставите.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *