Какво е SEO оптимизация и защо ни е нужна?

Search Engine Optimization (SEO) е систематичен процес, при който една фирма или организация придобива по-добра видимост в интернет търсачките с течение на времето. Тази статия ще даде първоначални насоки на уеб потребителите как да SEO – оптимизират сайтовете си с цел по добри позиции в търсещите машини.

Интернет потребителите правят над 625 000 000 търсения всеки ден през търсачки като Google, Bing или Yahoo. Те са потенциални клиенти, партньори или спонсори на вашия онлайн бизнес, за това е много важно бързо и лесно да Ви намират онлайн.

10 причини, които ще Ви накарат да се замислите за SEO

1.Леснота – SEO е толкова лесно, колкото писането! Защо да не увеличите видимостта и трафика към вашия сайт, когато всичко, което трябва да направите е да използвате богато и полезно съдържание с подходящи ключови думи.

2.Безплатно – SEO Може да си направите сами, и то напълно безплатно. Натуралното SEO е най-ефективната онлайн маркетингова стратегия в света. SEO е най-добрият начин от типа “направи си сам”, за да получите по-голяма видимост в онлайн обществото.

3.Надеждност – платена реклама работи толкова дълго, колкото имате бюджет. Веднага след като вашият бюджет за онлайн кампания е изтекъл, вашият сайт ще изчезне от списъка в търсачката. За разлика от платената реклама обаче, SEO е продължителен абонаментен процес при който веднъж извършена услугата трябва само да бъде поддържана от оптимизатора на сайта със определен брой линкове.

4.Таргетиран трафикоптимизацията за търсачки довежда до вашия сайт потенциални клиенти, които са написали точната фраза от която се интересуват в търсещата машина (например Google). Колкото по-нагоре сте в класацията толкова повече потребители ще Ви намират.

5.Мисионерски Маркетинг – Той ви помага да постигнат по-успешно мисията или идеята си, като ви прави по-видими за потенциални клиенти и последователи.

6.Конкуренция – SEO ще ви държи в конкурентноспособност спрямо другите фирми на пазара. Без него дори не можете да се състезавате с другите фирми на онлайн пазарната Ви ниша. Фирмите с нестопанска и комесиална цел в наше време се появяват ежедневно. SEO може да задържи позициите и онлайн репутацията Ви.

7.Органични резултати – SEO потребителите на търсачката са склонни да избират естествените резултати от търсене, а не тези от платени реклами. Цифрите показват, че естественото (органично) търсене е 60,8% за Yahoo! и 93.5% за Google.

8.Усъвършенстване – Научаването на SEO ще Ви помогне да изградите по-добър уеб сайт , което от своя страна дава на посетителя по-добри възможности когато посещава сайта Ви. Важно е хората да общуват лесно и ефективно. По този начин можете да помогнете на своите потребители.

9.Копирайтинг – Ако сте добър в писането, или имате страст за писане, вашият сайт може да бъде идеалното платно за да изпробвате уменията си като автор. Позволете на потребителите си да коментират. Ще бъдете изумени от различните им мнения и гледни точки по въпроса. Колкото по-креативно и интересно е това, което пишете, толкова по- голям е шансът да получите линк към статията си и съответно повече трафик.

10.Свежо съдържание – Благодарение на оптимизацията всяка новина публикувана новина на сайта ви мигновено ще се покачва в позициите, скоро ще бъде видяна и ще се превърне в обект на дискусии. Освен че получавате трафик към сайта си, по този начин можете да следите мнението, насоките и желанията на клиентите или избирателите си.

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *