Какво е разработка на корпоративен уебсайт

Казват, че всеки бизнес има нужда от уебсайт. И в днешния дигитален свят това твърдение не може да бъде по-вярно.

Начинът, по който хората търсят компаниите, с които искат да правят бизнес, се промени драстично през годините. И искат или не, потребителите първо търсят онлайн бизнеси, преди да вземат решение.

И все пак, по-малко от две трети от малките предприятия, които искат да се разширят, имат онлайн присъствие и уебсайт. Като добавим към това, 35% от фирмите смятат, че тяхната дейност е твърде малка, за да се нуждаят от уебсайт.

Ако вашата компания няма уебсайт, вие създавате впечатлението у хората, че не сте в бизнеса, независимо дали е вярно или не. Това означава загуба на потенциални клиенти и възможности за продажби. Това също вреди на шансовете ви за мащабиране по всяко време в близко бъдеще.

Ето защо днес, от Уеб Дизайн България ще споделят с вас как да овладеете изграждането на корпоративен уебсайт. В края на краищата вие можете да спечелите всичко и още повече да загубите, като не установите онлайн присъствие и не дадете на клиентите си това, което искат.

Как да овладеете изработката на корпоративен сайт

 1. Използвайте професионален дизайн на сайта

Разработването на корпоративен уебсайт е много различно от стартирането на личен блог, пълен с вашите мисли и мнения. Уебсайтът на вашата компания не само е начин да покажете какво предлагате, но и представлява вашия бизнес. Ето защо внедряването на изчистен и модерен дизайн е толкова важно.

Искате да излъчвате професионално, но същевременно привлекателно настроение към посетителите на сайта, които се интересуват от вашите продукти или услуги. Ако в даден момент на бизнеса ви липсва легитимност като „истински бизнес“, можете да се обзаложите, че хората ще изоставят сайта ви, преди да преобразуват в клиенти.

За тези, които използват WordPress , има много безплатни и премиум теми за избор, които изглеждат професионално. Например, ако стартирате бързо търсене на бизнес теми в хранилището на WordPress, ще намерите много опции, като Primer.

Изтеглен над 40 000 пъти, Primer е чудесен пример за това колко достъпно може да бъде стартирането на корпоративен уебсайт с ограничен бюджет, като същевременно поддържате професионален външен вид.

 1. Направете го достъпно

Достъпността на уебсайтове е гореща тема от известно време и с право.

Като собственик на корпоративен уебсайт, ваша отговорност е да се погрижите за всички посетители на сайта, независимо от техните увреждания. Но това изисква известна работа; не можете просто да стартирате уебсайт и да приемете, че всеки има достъп до него по един и същи начин.

Ето няколко бързи съвета за разработка на корпоративен уебсайт, които да ви помогнат да направите сайта си по-достъпен:

 • Използвайте готова за достъпност тема (всички теми в хранилището на WordPress се проверяват за достъпност)
 • Възползвайте се от плъгини, за да помогнете с неща като оразмеряване на шрифта, цветови контрасти, подчертаване на хипервръзка и достъп до карта на сайта ( напр. WP Accessibility , WP Accessibility Helper и One Click Accessibility )
 • Направете вашия сайт удобен за работа само с клавиатура, така че тези, които не могат да използват мишка, да могат да навигират в сайта ви
 • Добавете alt атрибути към всяко едно изображение за екранни четци
 • Изберете цветови комбинации с внимание за хора с цветна слепота или други увреждания на зрението

И накрая, след като сте разработили уебсайта си, тествайте достъпността на сайта си с помощта на безплатен онлайн инструмент като Инструмент за оценка на уеб достъпността (WAVE).

Колкото повече хора могат да се ангажират със съдържанието на вашия сайт , толкова по-добре. Като направите вашия сайт достъпен, потребителското изживяване винаги ще бъде безпроблемно за всеки , който посещава вашия уебсайт.
Ако ви се струва твърде трудно да направите това сами, то можете да потърсите експерт като Момчил Марчев.

 1. Направете го лесен за навигация

Изкушаващо е да разчитате на простите навигационни менюта, които използват темите на уебсайта ви, и да го наречете успех. В крайна сметка имате много други неща за вършене, като например да управлявате бизнес.

Но истината е, че ако хората не могат лесно да навигират във вашия корпоративен уебсайт, те ще си тръгнат, без да се регистрират или да купят. И колкото повече се случва това, толкова повече страда вашият бизнес.

Когато става въпрос за менюта за навигация на уебсайтове и разработка на корпоративен уебсайт, трябва да отидете отвъд простите стратегии за навигация, тъй като е вероятно да имате много информация, с която хората да се ангажират. Ако е неорганизирано или трудно за намиране, хората няма да бъдат убедени да правят бизнес с вас.

Ето няколко начина да се уверите, че вашите потенциални клиенти могат да видят всичко, което имате да им предложите:

 • Създайте специална страница със карта на сайта на вашия сайт, към която хората могат да се обръщат, когато искат да получат достъп до конкретно съдържание ( това помага и на вашето SEO оптимизиране ! )
 • Активирайте навигационните пътеки, за да могат хората лесно да се връщат назад към по-ранни страници
 • Създайте организирани мега менюта, върху които хората могат да кликват
 • Добавете лента за търсене, конкурирайте се с автоматични предложения, за да насочвате хората през вашето съдържание
 • Винаги включвайте секция за свързани публикации, продукти или услуги, за да насърчите по-нататъшно ангажиране, кръстосани продажби или допълнителни продажби

И накрая, направете абонирането лесно, така че хората винаги да могат да се върнат по-късно.

Кампаниите по имейл, които изпращате, могат да подчертаят изключителни промоции, новопубликувано съдържание и извънредни новини във вашата индустрия. И всичко, което е необходимо, е просто щракване върху връзка в имейл, за да стигнете до там.

Не забравяйте, че струва 5 пъти повече да привлечете нов клиент, отколкото да задържите съществуващите. Не генерирайте една продажба и губете клиент за цял живот. Вместо това, дръжте ги ангажирани дълго след като са напуснали вашия сайт.

 1. Направете сигурността приоритет

Въпреки че можете да спорите, че всички уебсайтове се нуждаят от първокласна сигурност, е важно да се каже, че бизнесът носи още по-голяма отговорност, когато става въпрос за защита на данните за сайта и информацията за клиентите .

Когато разработвате корпоративен уебсайт, важно е да имате предвид следните неща:

 • С по-бързото развитие на сайта идват повишени рискове за сигурността
 • Вашият сайт трябва да е съвместим с различни платформи, устройства и приложения
 • Знаейки кои данни да съхранявате и трябва да защитите, ви помага да насочите усилията си за сигурност
 • Шифроването на данни е задължително, особено ако съхранявате чувствителна клиентска информация
 • Целият софтуер, който използвате, трябва да бъде актуализиран
 • Ограничаването на потребителския достъп и дефинирането на потребителски роли ще защити вашия уебсайт и съдържание
 • Валидирането от страна на клиента и от страна на сървъра предпазва от грешка на потребителя
 • Всички връзки, които събират данни за бисквитки, трябва да бъдат защитени по всяко време

Разбира се, ако използвате опитен екип за разработка на уебсайтове, като eXtremeSEO, който да ви помогне с разработката на корпоративни уебсайтове, всичко това няма да ви притеснява. С опит в изграждането на корпоративни уебсайтове, те могат да ви помогнат да установите, развиете и поддържате стабилно онлайн присъствие, което дори и най-силната конкуренция ще разпознае и ще започне да се притеснява.

От основата на вашия уебсайт до уеб дизайна, от ангажиращото съдържание до вашите маркетингови и социални медийни стремежи, техният екип може да ви помогне да споделите бизнеса си с онлайн света и да убеди хората да преобразуват за нула време. Но повече от това, те могат да ви предоставят голям бюджетен уебсайт на цена за малък бизнес .

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *