Кои са нещата, от които се нуждаете в кухнята?

Има някои неща, които трябва да присъстват в кухнята непременно. Ако сте начинаещ в готвенето, например – трябва да инвестирате в качествена отварачка за консерви, бъркалка, дървена лъжица, щипци и мерителни чаши. Ако все още не разполагате с тях, можете да си ги набавите евтино от магазина за хранителни стоки. Добра идея е, а и интересна е включването и на мини хладилник. Разбира се, не е задължително да бъдат от местния магазин за хранителни стоки, ако настоявате, може да бъдат скъпи и качествени, закупени от специализирани магазини.

Ренде

Рендетата са най-основните прибори в кухнята. Те имат широки отвори, които можете да използвате за настъргване на зеленчуци. Рендето има и по-фина страна за по-прецизно настъргване. Някои рендета имат допълнителни функции, включително функция за нарязване на парченца или подвижна цистерна. Те могат да се използват и за добавяне на различни съставки към ястията. Доброто ренде за храна е задължителен инструмент за всяка кухня, затова не забравяйте за него.

Мерителни чаши

Измервателните чаши в кухнята могат да улеснят и ускорят определянето на съставки и течности. Мерителна чаша с ъглова повърхност е идеална за тази задача. Можете да видите нивото отстрани, което ви спестява навеждането. Можете също така да използвате шпатула, за да отстраните всички съставки, заседнали в ъглите на чашата. Предлагат се и мерителни чаши с традиционни мерки.

Измервателни лъжици

Има няколко различни вида мерителни лъжици, от които може да се нуждае един готвач. Най-важното нещо, което трябва да търсите, е точността. Една мерителна лъжица обаче може да има и други характеристики, които я правят по-добра от другите. Ако търсите мерителна лъжица, която може да ви помогне да получите точни измервания, трябва да потърсите комплект, който има различни размери. Тогава ще бъдете сигурни, че имате точното количество течност или твърдо вещество, когато приготвяте дадено ястие.

Отварачка за консерви

Отварачката е полезен инструмент в кухнята, който отваря метални консерви. Те се предлагат в много различни дизайни и могат да бъдат ръчни или автоматични. Ръчната отварачка е малка и има дръжка. Автоматичната отварачка, от друга страна, има двигател, който върти остриетата и отстранява горната част бързо и лесно. И двата вида отварачки за консерви имат много предимства. Тези предимства ги правят чудесни за хората, които обичат да се хранят в движение, но не искат да губят време в стискане и изтръгване. Голям плюс е и за домакините, които обичат често да посещават местния маникюрист.

Чаши

Инвестирането в няколко броя стъклени съдове за вашата кухня е отлична идея. Особено важна придобивка са, поради причината, че лесно се чупят. Освен това, могат да помогнат да направите кухнята си по-привлекателна и функционална. В кухнята трябва да присъстват стъклени съдове за кафе, вино и други напитки. Те могат да бъдат изложени на рафтове или в шкаф със стъклени врати. Ако пространството е недостатъчно, помислете за стъклени съдове, които могат да се подреждат един върху друг. По този начин можете да съхранявате няколко чаши в един шкаф, спестявайки място и запазвайки същия вид.

Подходящи прибори

Ключов момент е да се снабдите с подходящите прибори за готвене. Черпаци, голмеи лъжици, шпатули и прочие. Колкото по-голяо разнообразие имате, толкова по-удобно е готвенето. Няма да трябва да се чудите с какво да обърнете палачинката или с какво да сервирате супата. Разбира се, при закупуването им, внимавайте да са такива, направени от подходящ материал, който няма да нарани тигана или тенджерата.

Дъски за рязане

Дъската за рязане е стабилна повърхност за рязане на зеленчуци, месо, риба и други храни. Изборът на материал, който е издръжлив, неабразивен и лесен за почистване, е важен. Дъските за рязане също така трябва да се поддържат редовно, за да останат в добро състояние. Те често са изработени от дърво, което придава топлина и характер на помещението. Някои дъски служат и като декоративни елементи или поставки за чинии.

Салфетки и домакинска хартия

Не подценявайте салфетките в кухнята. Винаги нещо или някой ще се нацапа, при което ще бъде нужна бърза реакция. Най-близкия вариант съответно ще бъде забърсване със салфетка. Домакнската хартия от друга страна, е повече от нужна при приготвянето на ястие. Често се пръсва или окапва повърността, което отново изиква бърза реакция за почистване.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *