Кои цветя за букети са най-издръжливи?

Ако искате да се радвате на красив букет цветя възможно най-дълго, трябва да имате предвид дълготрайността на цветята. Можете да изберете правилния букет въз основа на неговата издръжливост, като увеличите максимално красотата му и минимизирате въздействието му върху вашия бюджет. Ето няколко съвета за избор на най-добрия букет.

Орхидеите, розите и лилиите издържат най-дълго

Има много видове цветя, които издържат дълго, но три от тях се открояват. Розите, лилиите и орхидеите издържат поне една седмица във ваза. Ако обаче искате вашето цвете да издържи по-дълго време, трябва да ги купите малко по-рано. Те трябва да са ненапълно разцъфнали, за да им се радвате по-дълго.

Карамфилите издържат около до 14 дни

Кармфилите имат ефектен цъфтеж и се отглеждат от водещи производители по целия свят. Те ще издържат около 7 до 14 дни в зависимост от сорта. Когато купувате карамфили, не забравяйте да ги поставите във вода веднага. За да издържи букета по-дълго, може да поставите във водата малко захар и 1/3 аспирин.

Делфиниумът продължава около 7-14 дни

Цветето делфиниум символизира положителна комуникация и взаимодействие. Традиционно се използва за прогонване на злите духове. Белият сорт е идеален за сватба или раждане. Тези цветя издържат около 7-14 дни, което ги прави чудесн цвете за всеки повод. Тези цветя са отлични подаръци за рождени дни и други специални поводи.

Слънчогледът издържа до 12 дни

Слънчогледът е едно от най-красивите цветя, които някога ще видите. Това ярко оцветено цвете е символ на любов, лоялност и дълголетие. Слънчогледите в букети могат да добавят слънчев лъч във всяко помещение. Те също предизвикват чувство на щастие и благополучие и издържат до 12 дни във ваза.

Калата издържа до 10 дни

За максимален живот на цветето кала то трябва да се държи във ваза с вода. Поставете го в проветриво помещение с нормална температура. Така ще издържи до 10 дни.

Алстромериите издържат до 14 дни

Въпреки краткия си живот във ваза, алстромериите все още имат място на рафтовете на много цветарски магазини. Предлагат се в широка гама от цветове, включително бяло, червено, жълто и лилаво и ще красят дома ви до 14 дни.

Герберите ще живеят около 7-10 дни

Герберите също са доста красиви и могат да създадат истинска феерия от цветове. За да ги запазите за по-дълго, подрязвайте стеблата периодично и сменяйте водата.

Лалетата ще увяхнат за между 5 и 11 дни

В зависимост от сорта, лалетата ще живеят между 5 и 11 дни. Когато започнат да избледняват, потопете краищата им в топла вода, а след това ги оставете в студена вода и на място без пряка слънчева светлина.

Ще се радвате на Хортензиите за 5-7 дни

Хортензиите са изключително красиви цветя и ще издържат в добър вид за около 5-7 дни. За да удължите този период, оставете ги във вода с малко за оцет за час и половина.

Хризантемите живеят до 20 дни

Сред най-издръжливите цветя са красивите хризантеми – те ще живеят до 20 дни. Можете да удължите живота им, чрез добавяне на половин таблетка аспирин във водата.

Източник: https://jardin.bg/product-category/flowers/bouquets/

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *