Блестяща боя за стени

Ако искате стените ви да изглеждат като приказен замък или ефирно приказно кралство, боя за стени с блясък е чудесно решение. Тези бои могат да се нанасят върху гипсокартон, дърво, пластмаса или фазер и ще осигурят многоизмерен блясък и сияние. Решението с ниско съдържание на летливи органични съединения (ECO friendly) осигурява блестящо покритие на повечето вътрешни повърхности. Блестящите бои са страхотни за добавяне на допълнителен блясък в стаята без разходите за професионален декоратор.

Как да изберем блестяща боя?

Уверете се, че избраната боя е безопасна за деца, нетоксична, устойчива на ръжда и избледняване. Освен това, проучете добре плътността на самата боя, степента на блясъка и дали е необходимо да бъде смесена с друга боя или може да се ползва самостоятелно.

Боя с лек перлен ефект

Такива бои обикновено имат плътен основен цвят и предлагат ефектен перлен завършек. Той се характеризира с деликатно сияние, което се подсилва от отблясъци на светлината. Подходяща е за случаите, когато искате нещо интересно, но не сте готови за по-силен блясък.

Боя с лъскав перлен ефект

Перленият ефект може да създава необходимия блясък, без да се набива на очи, колкото брокатеният, например. Такива бои имат наистина интересно покритие и могат да бъдат както акцент в стаята, така и да създадат цялостния ? стил.

Седефени отблясъци

Такива бои са много подобни на тези с перлен ефект, но тук завършъкът е много по-мек и е съчетан с кадифен основен цвят.

Боя с брокатен ефект

Брокатът е сред онези ефекти, които са често предпочитани в облеклото, грима, прическата, а в наши дни, дори и в обзавеждането и боядисването. Боите с брокат имат наситен основен цвят, съчетан с едри бляскави частици. Те се нанасят лесно и са плътни, а сиянието ще създава настроение у дома, особено в светлите, летни дни.

Гланцово покритие

На пазара ще откриете множество видове бои с гланцово покритие. Те създават различно сияние от перлените и брокатени бои и изглеждат стилно и красиво. В повечето случаи, гланцовото покритие е съчетано с ефект мрамор, което допълнително ще придаде стилен вид.

Къде да използвам блестящи бои?

Вече споменахме, че такива бои са подходящи за стена, която е предварително обработена и грундирана. Според желания резултат, можете да добавите един или повече слоеве, като внимателно изчаквате между нанасянето им, за да изсъхнат добре.

Единият вариант е да покриете всички стени в дома си или конкретната стая с боята, за да създадете стила, който ви харесва. Така, тази боя ще се превърне в основа на интериора ви.

Друг вариант е да нанесете боя с блясък само на една стена или на две срещуположни, за да добавите акцент в стаята.

Освен за стени, можете да използвате бляскави бои за интериорните врати, перила, ламперии и дори за мебелите, ако желаете те да се превърнат в произведение на изкуството. Експериментирайте смело!

 

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *