Вълнуващ рафтинг в България – къде?

Ако търсите запомнящо се рафтинг приключение, в България има няколко реки, които могат да предложат вълнуващо предизвикателство. Опитайте реките Струма, Искър или Кресненското дефиле или някой от по-малките притоци. Ако искате да видите някои от ендемичните рибни популации в страната, помислете за посещение на град Банско и околностите. В допълнение към рафтинга по мощните български реки, България разполага с множество живописни планински езера и ждрела.

Река Струма

Рафтингът по река Струма е незабравимо изживяване за всеки, който обича приключенията, вълнението и пътуванията. Дългата 12 км речна писта включва множество бързеи, всеки с уникален профил. Ще бъдете възнаградени с невероятни гледки към провинцията, както и със спомени за цял живот. Рафтингът по река Струма е подходящ за хора от всякаква възраст и опит. Рафтинг на река Струма можете да практикувате от Март до Ноември.

Река Искър

Рафтингът по река Искър в България е чудесен начин да се откъснете от града и да си починете психически от ежедневието. Независимо дали е самостоятелно или с група, рафтингът предлага магически досег до вода от реката. Можете да забравите за притесненията и стреса си, а изживяването със сигурност ще ви остави с чувство за удовлетворение. Не само това, ще общувате с нови хора и ще се докоснете до непознатото!

Кресненско дефиле

Първото нещо, което трябва да направят хората, които посещават Кресненското дефиле в България, е да планират своето пътуване предварително. Проломът е дълъг 16 километра и е един от най-зрелищните участъци от непокътната природа в Европа. Освен невероятно рафтинг преживяване, това живописно място предлага спиращи дъха гледки и прекрасна природа.

Банско

Ако винаги сте мечтали за рафтинг, Банско е вашата крайна дестинация. Неговите многобройни реки и водопади предлагат вълнуващи бързеи, които са идеални както за начинаещи, така и за опитни рафтъри. Река Струма и река Места са сред най-добрите места в България за изпробване на този вълнуващ спорт. Adventure Net предлага организирани екскурзии до рафтинг дестинации в цялата страна, включително до споменатите реки.

Река Арда

В местността между язовир Кърджали и водно-електрическата каскада „Бял Извор”, река Арда минава през прекрасно дефиле, което е изключително подходящо за рафтинг дейности. Ако изберете тази локация, ще се насладите на страхотни природни феномени. Най-подходящото време за посещение е ранна пролет, когато реката е най-пълна и е много подходяща за екстремни спортове.

Мога ли да практикувам рафтинг, ако съм начинаещ?

Ако за пръв път ви предстои спускане по бурните води на някоя река, най-добрият вариант е да го направите с някой по-опитен от вас. В България има много клубове, които ще ви предложат незабравимо няколкочасово изживяване на достъпни цени. Техните предложения често включват екипировка, инструктаж и лицензиран инструктор.

По този начин, изживяването, освен приятно, ще бъде и напълно безопасно.

Източник: https://adventurenetbg.com/rafting-v-balgariya-i-chuzhbina/

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *