Как да избера винт за метал?

Има много възможности за избор, когато става въпрос за винтове, а типът винт за метал, от който се нуждаете, ще зависи от това какъв е проектът и какъв ще бъде крайният резултат. Винтове от неръждаема стомана, месингови винтове, PVC винтове, винтове за ламарина и дори самопробивни винтове, както и много други опции. Прочетете, за да научите повече за тези различни видове винтове. Ето кратко ръководство, което ще ви помогне да изберете правилния винт за вашия проект.

Неръждаема стомана

Винтът от неръждаема стомана е изключително издръжлив крепежен елемент, който е устойчив на корозия. Този тип метален винт съдържа хром и желязо в различни пропорции. Превъзходната му устойчивост на корозия го прави чудесен избор за външно закрепване. Независимо дали фиксирате метал или дърво, винтовете от неръждаема стомана ще държат конструкцията заедно и ще изглеждат страхотно.

Месинг

Ако нямате опит в дървообработването и търсите висококачествен винт, тогава месинговият винт може да бъде идеалното решение за вашия проект. Те са малко по-меки от другите видове винтове, което ги прави чудесни за обработка на дърво. Поради по-меката им природа, те често се използват за естетически цели в дървообработващи проекти. Обикновено месинговите винтове са с дължина от 1 см до 10 см и диаметър от около 0.5 см. Това ги прави по-малки от обикновените винтове.

Самопробивни от неръждаема стомана

Самопробивните винтове от неръждаема стомана могат сами да пробият отвор в материала, подобна на свредло. Те могат да се използват за широка гама от материали – ламарина, алуминий, поцинкована стомана и дори неръждаема стомана. По-долу са изброени някои от предимствата на самопробивните винтове от неръждаема стомана.

Ламарина

Има няколко различни вида винтове за ламарина. Винтовете с плоска глава обикновено са с много малък диаметър, а дължината им е от 7.5 см до 9 см. Преди да изберете винт, не забравяйте да проучите вида на резбата и дължината. Винтовете с плоски и овални глави обикновено са по-дълги от тези с шестостенни глави.

Самонарезни

Когато става въпрос за завинтване, самонарезните винтове за метал имат дълъг списък от предимства. Тези винтове са много лесни за използване и служат много добре за различни видове закрепване.

Биметални

Биметалните винтове са направени от два различни вида метал – единият от тях е основният винт, а другият е отделен, по-здрав метал. Тези винтове са покрити със защитен слой, който може да бъде направен от различни видове метал, включително азотирана стомана, титан и мед. Те са доста устойчиви и могат да намерят приложение за редица ремонтни дейности.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *